Cascaderunpad aangeboden door de Zuidema Groep

Cascaderunpad aangeboden door de Zuidema Groep

De Zuidema Groep is al sinds 1963 een begrip in Hoogeveen. Het is een veelzijdig bedrijf die zich bezighoudt met grondverzet, weg- en waterbouw, zandwinning , afvalverwerking en gladheidsbestrijding in de winter, voor zowel Rijkswaterstaat als voor bedrijven. “Vooral de waarden duurzaam, betrouwbaar, kwaliteit en betrokkenheid staan bij het bedrijf hoog in het vaandel” vertelt Bert Zuidema van de Zuidema Groep.

Door Jan Verschuur

Als bedrijf zijn ze al vanaf het begin af aan betrokken bij de Hoogeveense Cascaderun. Dit jaar lopen er ook weer 7 teams mee, en dat is best wel knap want er werken 30 mensen bij het bedrijf. Bert vindt het belangrijk dat zijn medewerkers aan sport doen. Mensen blijven daar gezond bij en zijn een stuk vrolijker. En wie wil er nu geen blije en gezonde medewerkers? Hij heeft zelf ook het hardloopvirus te pakken en probeert 2 a 3 keer per week hard te lopen. Dit jaar doen ook dochter Tessa en zoon Jeroen mee aan de Cascaderun. Het blijft natuurlijk wel een familiebedrijf, zo regelt Willy Arends-Zuidema alles rond de inschrijvingen van de teams en zorgt ervoor dat iedereen op de dag van de Cascaderun het speciaal ontworpen rood/zwarte hardloopshirt aan heeft. “De lopers in ons shirt zie je al van verre aankomen” glimlacht Bert trots. Het bedrijf sponsort diverse voetbalverenigingen in de regio en is als sinds 2006 trotse hoofdsponsor van de VV Hoogeveen. Vooral evenementen die voor de gemeenschap Hoogeveen belangrijk zijn, draagt de Zuidema Groep een warm hart toe. En dat dit niet altijd met geld hoeft te zijn, bewezen ze vorige week weer eens. Door spontaan (in goed overleg met de gemeente Hoogeveen) een pad aan te leggen ter hoogte van de autobrug in de Erflanden.


Van links naar rechts: Hermy Hurkmans, Bert Zuidema en Jan Verschuur

Dit pad is er speciaal neergelegd om de deelnemers aan de Run2day testlopen niet door het gras te laten lopen. Deze spontane actie is binnen een week geregeld en zaterdag 17 maart 2017 werd het Cascaderunpad officieel geopend. Het pad is voorzien van twee prachtige naambordjes aangeboden door de Hoogeveense Cascaderun. Tijdens de laatste testloop werd er al zeer dankbaar gebruik van gemaakt. “We zouden het geweldig vinden als ook dit jaar de straten van Hoogeveen weer gevuld zijn met enthousiast publiek. We willen in ieder geval bij voorbaat de organisatie van de Hoogeveense Cascaderun onze felicitaties overbrengen. We dragen hen en alle vrijwilligers een warm hart toe, want met dit fantastische evenement zetten ze Hoogeveen gigantisch op de kaart” sluit Bert namens de Zuidema Groep af.