De Cascaderun is HOT! Een zomerse, onvergetelijke editie

De Cascaderun is HOT! Een zomerse, onvergetelijke editie

Na drie jaar was het dan eindelijk zover! De 14e editie van de Hoogeveense Cascaderun. En wat voor een editie! We blikken terug op een fantastische, feestelijke dag.

10:20, De Tamboer

Zodra je de Tamboer binnenloopt, voel je een soort serene rust. Het lijkt op stilte voor de storm; alle vrijwilligers staan klaar met formulieren, lunchboxen en een hoop enthousiasme.

10:48, Unicef Kinderloop

Op het parcours links en rechts rode, bezwete koppies, ontploft haar, geklap en gejuich en losse veters. De Unicef Kinderloop is in volle gang! “Nog 10 seconden!”, wordt er geroepen, “,maak je rondje gauw af!” De kinderen lijken wel over het parcours te vliegen, ze trekken een eindsprint. Even later zie je ze, helemaal uitgeteld, maar glunderend van trots met een lekker ijsje lopen. Wat een toppers!

11:41, Finishboog

Het is er nog rustig, er zijn slechts een paar mensen. Het is bijna niet voor te stellen dat over drie uur hier een enorm feestgedruis is. Wapperende vlaggen. De zon die zich steeds meer laat zien. Hoogeveen is er klaar voor!

12:07, De Tamboer

De lopers van de Giga G staan klaar. Nog gauw een kiekje schieten voor papa en mama. Er heersen gezonde zenuwen, maar vooral een bak enthousiasme.

12:33, Feestplein 1

Muziek en geklap klinken over het plein. De Giga G runners doen de warming up. Met een combinatie van opperste concentratie en een big smile dansen ze erop los!

12:47, Parcours Giga G

Begeleid onder een vrolijke fanfare begeeft iedereen zich naar de start. Nog even een motiverende peptalk, een opzwepend nummer en dan is het aftellen. 3…2…1…go! Vastbesloten stuift iedereen weg.

13:05, Finishboog

Voldaan komen de lopers een voor een binnen. Opluchting en trots smelten samen. Vanaf de zijlijn klinkt gejoel; de laatste lopers worden over de finish geholpen door enthousiast publiek.

13:28, Start 10 mijl

De spanning onder de mensen loopt op. Op het parcours zijn een aantal lopers aan het opwarmen, ondanks de merkbare hitte. Ook de vrijwilligers staan klaar; het is wachten op het startsein.

13:33, Start 10 mijl

Hermi Hurkmans doet het woord voor het startschot. Hij vertelt over zijn bestuurservaringen samen met Marcel. De laatste minuut gaat in; het iconische aftellen begint. Het publiek houdt zijn adem in… Bam! Ze sprinten weg op de tonen van Pirates of the Caribbean, de confetti uit hun gezicht vegend. De 10 mijl is los!

13:55, Start 5 mijl

Publiek dromt op rond de start. De startcommissaris interviewt enthousiaste lopers, die staan te popelen om de run te doen na drie jaar.

De laatste minuut gaat in. De klok tikt weg – alles lijkt in slowmotion te gaan. De laatste 10 seconden – en dan…het startschot, bam! Gedreun van de muziek samen met voetstappen galmen door elke straat van Hoogeveen. Iedereen zingt en danst – het mag weer!

14:23, Hoofdstraat

Roy Hoornweg rent als eerste de Hoofdstraat in en wordt gevolgd door Yohanes Kifle Andeberhan en Geart Jorritsma. Ze maken hun beloften uit de interviews waar!

14:28, Alteveerstraat

Steeds meer lopers komen vanuit de Alteveerstraat de Hoofdstraat in. Het moment dat ze de Hoofdstraat in draaien, verandert er iets in hun gezicht. Het eind is in zicht! Gelukkig helpt het weer een handje; de wind biedt een aangename verkoeling.

14:40, Finishboog

Lopers rennen de laatste meters, lopen kramp uit hun kuiten onder een daverend applaus. Ze zijn ontzettend diep gegaan. Sporthorloges worden links en rechts gecheckt. De vrijwilligers kijken tevreden rond; het is gelukt!

Bij de Beren vlogen er natte, koele doekjes in het rond. Dat is verdiend; de warmte is merkbaar. Links en rechts smullen de lopers van een welverdiend stuk vers fruit, een ijsje en een sportdrankje. Het is een kwestie van gauw bijkomen, voor het feest!

15:25, Feestplein 1

Met een koud biertje in de hand en de zon in je nek hoor je hoe de live band aftrapt. Celebration time! De winnaars nemen vol trots hun prijs in ontvangst, applaus klinkt overal. Het feestje kan beginnen!

Namens iedereen die heeft bijgedragen aan de Hoogeveense Cascaderun willen we jullie allemaal bedanken voor een onvergetelijke editie. Tot volgend jaar, tijdens een hopelijk minstens zo prachtige jubileumeditie!