Startvakken

De deelnemers staan opgesteld in startvakken. De startstreep ligt aan de Raadhuisstraat. Uiterlijk 5-10 minuten voor je start moet je in het startvak staan. De vakken staan duidelijk aangegeven en er staan vrijwilligers klaar voor controle. De startvakken worden ruim op tijd geopend! Wel moeten de lopers van de 5 mijl er rekening mee houden dat hun startvak pas na de start van de 10 mijl (uiterlijk 13.40 uur) voor hen open gaat.

 

Startvakken 5 Engelse Mijl:

Vak Tijd Bereikbaar via
A 14.00 Raadhuisstraat/Raadhuisplein
B 14.04 Van der Duyn Maasdamstraat
C 14.07 Raadhuisstraat/Raadhuisplein/Van der Duyn Maasdamstraat
D 14.12 Van der Duyn Maasdamstraat
E 14.17 Van der Duyn Maasdamstraat/Van Hogendorpstraat
F 14.22 Van Hogendorpstraat

De startboog is smaller dan het startvak. Dit is voor de matten die de juiste starttijd registreren. De brutotijd start zodra het eerste startschot is gegeven. De nettotijd start als de deelnemer de startmat passeert.

cascaderun-startvakken2

Het verschil tussen bruto tijd en netto tijd

Wat is de bruto tijd?
De bruto tijd is de tijd die verstrijkt tussen het officiële startschot en het moment waarop de lo(o)p(st)er de finish bereikt. Conform de reglementen van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie (KNAU) wordt de bruto tijd gehanteerd om de officiële wedstrijduitslag te bepalen.

Wat is de netto tijd?
De netto tijd is de tijd die verstrijkt tussen het moment waarop de lo(o)p(st)er onder de startboog doorloopt en het moment waarop hij/zij de finish bereikt. Berekening van de netto tijden is mogelijk geworden sinds moderne hardloopevenementen gebruik maken van elektronische tijdswaarneming. De netto tijd is met name voor recreatieve deelnemers van belang omdat de netto tijd een beter inzicht geeft in de individuele prestatie. Dit is vooral het geval bij hardloopevenementen met een groot aantal deelnemers met dito startvakken, waardoor het verschil tussen bruto en netto tijd fors kan oplopen.