GigaG Cascaderun

De GigaG-Cascaderun is in het jubileumjaar 2016 van de Cascaderun toegevoegd aan het programma en sinds 2017 een vast onderdeel. Mensen met een beperking kunnen zo ook meedoen aan het grootste hardloopfestijn van Drenthe. De deelnemers beginnen en eindigen bij de officiële start en finish en hun ronde is één kilometer door het centrum van Hoogeveen.

Op deze pagina kan je je inschrijven voor de GigaG Cascaderun. Deelname kost €12,50 per persoon, inclusief startnummer en een uniek Cascaderunshirt.

Kosten GigaG Cascaderun

Deelname aan de GigaG-Cascaderun kost €12,50.

Voor dit geld krijg je:

 • Deelname aan de GigaG-Cascaderun van het grootste hardloopfestijn van Drenthe
 • Een Cascaderun hardloopshirt
 • Volledig afgezet parcours
 • Drinken en fruit na de loop
 • Feest na de Cascaderun met optredens op twee feestpleinen

Let op: er zijn bij de GigaG-Cascaderun geen prijzen te winnen en er is dus ook geen prijsuitreiking!

Trainingen

Dit jaar wordt de GigaG Cascaderun alweer voor de zesde keer gelopen. Ter voorbereiding op deze loop kunnen de deelnemers meedoen aan de Cascaderun Clinics. Deze vertrekken om 11:00 vanaf het gemeentehuis op de volgende data:

 • De data zijn nog niet bekend!

De clinic zal ook dit jaar weer op verschillende niveaus ingedeeld worden, je kan dus zo hard lopen als jij wilt! Je hoeft je niet op te geven voor deze clinics en de testloop, maar neem het liefst wel eigen begeleiding mee als je komt.

Bekijk hier de foto’s gemaakt tijdens de clinics.

Schrijf je in voor de GigaG Cascaderun
Heb jij je nog niet ingeschreven voor de GigaG Cascaderun? Doe dit dan snel via deze link. De GigaG Cascaderun wordt op dezelfde datum als de reguliere Cascaderun gehouden. Bij de inschrijving kun je aangeven of je een bedrag wilt doneren aan het goede doel van dit jaar, wat binnenkort bekend wordt gemaakt.

Afhalen startnummers en shirts

De startnummers voor de GigaG van de Cascaderun en de shirts kunnen worden opgehaald in Het Klooster aan de Brinkstraat 5 te Hoogeveen op zaterdag 13 april 2024 tussen 09:00 en 17:00. Wie die dag niet het nummer kan halen, kan op de dag van de GigaG Cascaderun terecht bij het verzamelpunt van de loop op de dag van de Cascaderun zelf. Als de begeleider van jouw ook een Cascaderun shirt wil, kan hij/zij deze op 8 april kopen voor €8,50.

Verzamelen

Het verzamelpunt op de dag van de loop is in de theater de Tamboer, bij de garderobe. Je kunt makkelijk parkeren achter theater de Tamboer. De begeleiders van het evenement zijn herkenbaar aan de blauwe Cascadeshirt/jas. De overige vrijwilligers dragen een shirt met Crew Cascaderun erop.

Verzamelen
Verzamelen bij de garderobe tussen 11.30-12.00 uur. Tassen, jassen en andere spullen blijven hier onder toezicht van vrijwilligers achter in de garderobe van theater de Tamboer. Bij het startnummer zit een label, deze kan aan de tas worden bevestigd en worden ingeleverd, dit geld voor vrijwilligers en deelnemers. Na de finish kan je je tas weer ophalen in theater de Tamboer. Mocht jouw Stichting een shirt uitreiken waar jij in mag lopen, zal deze hier uitgereikt worden en weer terug in ontvangst genomen worden.

Starttijden

 • 11.30-12.00 uur verzamelen in theater de Tamboer, tassen inleveren garderobe, shirt en startnummer gereedmaken.
 • 12.15 uur verzamelen uitgang theater de Tamboer (Hoofdstraat kant).
 • 12.20 uur vertrek richting warming-up Feestplein 1, kruising Hoofdstraat-Grote Kerkstraat.
 • 12.30 uur start warming-up Feestplein 1.
 • 12.50 uur vertrek naar het Startpunt.
 • 13.00 uur start Giga G, aftellen, confetti, muziek.

Na de finish doorlopen, herinnering, water, ijsje en doorlopen het finishplein af.
Terug naar het theater de Tamboer, tas ophalen.

Begeleiders
Er mogen alleen begeleiders meelopen die een startnummer hebben, die gekoppeld is aan de deelnemer waar je mee loopt. Andere begeleiders dienen buiten de hekken te blijven. Na het finishvak kruising Hoofdstraat van Echtenstraat kunnen de deelnemers worden opgehaald door andere begeleiders. Vanaf de Tamboer naar het startvak lopen de deelnemers met begeleiders (met startnummer) en organisatie naar het startvak. Na de GigaG Cascaderun gaat de weg direct weer open. Er worden tijdens de run foto’s gemaakt en die zijn later te vinden op www.cascaderun.nl en op de Facebookpagina van de Cascaderun.

Uitslagen

Op deze pagina vind je de uitslagen van dit jaar en van de voorgaande jaren terug.