Doel UNICEF Kinderloop 2022: ‘Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst’

Doel UNICEF Kinderloop 2022: ‘Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst’

UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, is in 1946 opgericht om noodhulp te bieden aan kinderen in Europa die slachtoffer waren van de Tweede Wereldoorlog. De naam UNICEF staat voor: United Nations Children’s Emergency Fund. Het bijstaan van kinderen in noodsituaties is een kerntaak van UNICEF.

Dit jaar lopen we voor: ‘Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst’

Het plastic afval is een wereldwijd probleem. Abidjan, een van de grootste steden in Ivoorkust, spant de kroon met een dagelijkse afvallast van 288.000 kilo aan plastic. Een enorme belasting voor het milieu én de gezondheid van de lokale bevolking. Talloze kinderen in de stad lijden onder ziekten door slecht afvalbeheer.

Daarom is UNICEF een project gestart waarin vrouwen getraind worden in het verzamelen van plastic. Hiermee kunnen zij een inkomen genereren en wordt de stad schoner.
Maar het wordt nog beter!

UNICEF recyclet het plastic afval tot het formaat van stenen, die ‘plastic bricks’ worden genoemd. UNICEF heeft als doel 80 ton plastic afval te recyclen om klaslokalen te bouwen voor 25.000 kinderen in Abidjan.
Help je ook weer mee?

  • 1,6 MILJOEN kinderen in Ivoorkust gaan niet naar school
  • 528 KLASLOKALEN van plastic worden gebouwd
  • 25.000 KINDEREN kunnen daardoor naar school

Wat zijn jouw gelopen rondjes waard?

  • Voor 3 euro wordt één kleine plastic bouwsteen gemaakt
  • Voor 15 euro krijgen twee kinderen schoolspullen
  • Voor 25 euro worden vier grote plastic bouwstenen gemaakt

Let op: alle deelnemers van de Unicef Kinderloop die zich ingeschreven hadden voor de 2020 editie dienen zich opnieuw in te schrijven voor de 2022 editie indien zij mee willen lopen! Inschrijven kan hier.