Eerste Runnersworld clinic; gaat je niet in de koude kleren zitten

Eerste Runnersworld clinic; gaat je niet in de koude kleren zitten

Op een frisse maandagavond, na de bloedmaan maar nog voor de voorspelde sneeuw, dribbelen de hardlopers op de atletiekbaan. Nou ja, ernaast dan. De baan is glad, de veters zijn gestrikt en de hardlopers zijn warm gelopen. De eerste clinic van Runnersworld Hoogeveen is een feit.

Eerste clinic een succes

Eerder die avond: geroezemoes en gelach. In de hal verzamelen enthousiaste lopers zich; jong en oud doet mee. Allemaal maken ze zich warm om de baan op te gaan. Met een opkomst van wel 86 popelende deelnemers is de eerste clinic een goed begin voor de Hoogeveense Cascaderun op 14 april.

Een koud kunstje

Voordat de renners los mogen, moeten ze eerst hun dromen en doelen op papier zetten. Zo wilden veel hun record verbeteren of de Cascaderun blessurevrij lopen. Veel wilden zich fit voelen en energie opdoen voor, tijdens en na de loop. Goede voornemens, maar nu is het tijd om ze waar te maken. Hardlopers worden doodlopers; het is koud en glad. Zo glad zelfs, dat er helaas buiten de atletiekbaan om wordt getraind: alles om die enige echte Hoogeveense Cascaderun blessurevrij te lopen. De temperatuur liet de lopers echter Siberisch koud.

Wil jij er liever warmpjes bij zitten? Geen probleem; op 14 april loop jij lachend in het zonnetje over de finish, toch? Nog niet ingeschreven? Doe het dan nu, stok achter de deur.

Inschrijven kan via https://cascaderun.nl/