Extra water als het warm wordt zondag

Extra water als het warm wordt zondag

Als het warm wordt tijdens de Cascaderun zondag dan raadt de organisatie de deelnemers aan vooraf extra water te drinken en ook tijdens de run de waterposten niet over te slaan. Op de 5 en 10 mijl zijn onderweg meer dan genoeg waterposten. Kijk op de kaarten op de homepage van de Cascaderun waar ze te vinden zijn.

De Cascaderun heeft veel ervaring met warmte tijdens de loop. De eerste runs waren met bijna tropische temperaturen. Er hebben zich nog nooit problemen voorgedaan door de warmte. De 8600 renners dit jaar kunnen zelf de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en zo een, ondanks de mogelijke zomerse temperaturen, een plezierige run beleven. De norm bij een wedstrijd is een waterpost per acht kilometer. Bij Cascaderun gaat het onderweg om drie posten op de 5 mijl en zes op de 10 mijl, waarmee meer dan ruimschoots aan de norm wordt voldaan.

Drinken
Het is ook verstandig om genoeg te drinken voor het evenement. Zorg dus dat je voldoende gedronken hebt als je aan de start staat. Onderweg kom je waterposten tegen en worden sponzen voor verkoeling uitgedeeld. Omdat een zonovergoten Cascaderun wordt verwacht, is het verstandig voor deelnemers ingesmeerd met een goede (hoge factor) zonnebrandcrème aan de start te verschijnen. Een petje kan ook prettig zijn tijdens de loop.

(Tekst gaat door na de afbeelding)

Schaduw
Zorg dat de warming up voor de run niet te lang duurt en doe die zoveel mogelijk in de schaduw. Probeer ook tijdens de Cascaderun waar mogelijk in de schaduw te lopen. Renners wordt aangeraden goed te luisteren naar hun lichaam en desnoods het tempo aan te passen (te verlagen). Door de warmte is de hartslag hoger dan met koeler weer. Dat kost extra energie. En als het dan ondanks alle voorzorgsmaatregelen nodig is, zijn overal onderweg Rode Kruisposten te vinden. Ook die staan op de kaarten op de homepage.

Na de finish krijgt iedere deelnemer een flesje drinken, een ijsje en fruit.

Met deze tips moet de Cascaderun goed te lopen zijn. Wat vooral belangrijk is, is na de finishlijn te genieten van een prachtige prestatie!