Goed in beeld

Goed in beeld

Even voorstellen
Door Ilse Cornelissen
De Hoogeveense Cascaderun is een welbekend fenomeen. Iedereen kent zijn rol; van loper tot fotograaf. Maar dit jaar is het net even anders. Tom Dragstra vertelt hoe het zit.

Ik zie ik zie…
Huh? Twee fotografen bij de testlopen? Een vraag die vaak werd gesteld de afgelopen weken. De meeste mensen kennen Roelof ondertussen wel. Roelof Jonker is dé huisfotograaf voor de Cascaderun. Wellicht kennen sommigen mij ook al. Ik ben Tom Dragstra, een 37-jarige Hoogevener die al van kleins af aan zijn fototoestel overal mee naar toe sleept. Denk aan een iconische Canon met rolletjes die ik mocht lenen van mijn vader. In 2005 kocht ik mijn eerste camera. Het was een van de eerste digitale spiegelreflex camera’s. ‘Poeh, wat een uitgave.’ verzuchtte ik, niet wetende wat ik jaren later in deze hobby zou investeren.

Niet zo ‘negatief’
Het grootste hardloopevenement van Hoogeveen, de Cascaderun, is me zeker niet onbekend. Sterker nog, ik heb zelfs nog foto’s uit de run van 2007. Oké, ik geef toe. Ik ben eigenlijk elk jaar wel langs de zijlijn te spotten met mijn trouwe ‘klikker’. Ik vind het heel erg leuk om mensen die ik ken te fotograferen terwijl ze een topprestatie leveren. Of ik deze topprestatie zelf al eens heb geleverd? Haha, eh, ik bekijk de run liever door de lens van mijn camera… Lekker positief!

In ontwikkeling
Roelof vertelde mij in het najaar van 2018 dat hij voor de derde keer papa wordt. Wanneer de kleine man of vrouw precies komt, weet natuurlijk maar één. Het maken van de foto’s tijdens de run in 2019 zit er daarom waarschijnlijk niet in voor de aanstaande papa. Dus, vroeg hij mij om in zijn voetsporen te treden. Hij heeft me geïntroduceerd binnen de communicatiegroep van de Cascaderun. Tijdens de testlopen gaan Roelof en ik samen op pad. Zo word ik natuurlijk net zo flitsend als hij. Ik leer de deelnemers steeds beter kennen terwijl ik het perfecte plaatje schiet tijdens de testloop. Wat is nou leuker om met jouw eigen passie de hobby én sport van anderen vast te leggen?

Wil jij hardlopen nou ook jouw passie maken? Schrijf je dan hier in!