Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe wordt Maatschappelijk Partner van Hoogeveense Cascaderun

Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe wordt Maatschappelijk Partner van Hoogeveense Cascaderun

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe en de Hoogeveense Cascaderun hebben de handen ineengeslagen om zich samen in te zetten voor kinderen uit gezinnen met financiële problemen. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe zal Maatschappelijk Partner worden van de Hoogeveense Cascaderun en zo bijdragen aan het mogelijk maken van de deelname van meer kinderen aan sport en cultuur.
Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe zal vertegenwoordigd worden op de shirts van de Unicef Kinderloopshirts om zo meer bewustzijn te creëren over wat het Jeugdfonds is en wat het doet. Het fonds biedt namelijk de mogelijkheid aan kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen om toch deel te nemen aan een sportclub, muziekles of soortgelijke activiteiten door het betalen van de contributie of het lesgeld. Helaas groeien twee tot drie kinderen per klas op in een gezin met financiële zorgen. Het Jeugdfonds en de Hoogeveense Cascaderun zijn van mening dat geld geen belemmering mag zijn om mee te kunnen doen aan sport en cultuur.
Het partnerschap tussen het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe en de Hoogeveense Cascaderun zal bijdragen aan het vergroten van de toegang tot sport en cultuur voor kinderen die hier anders niet aan deel zouden kunnen nemen. Het Jeugdfonds en de Hoogeveense Cascaderun hopen hiermee bij te dragen aan het verminderen van de sociale ongelijkheid en het vergroten van de kansen van kinderen uit gezinnen met financiële problemen.