Recordopbrengst Unicefloop

Recordopbrengst Unicefloop

De 31e Unicef kinderloop vond zondag 9 april plaats voorafgaand aan de Cascaderun. Ruim 1500 basisschoolkinderen hebben meegelopen om zich in te zetten voor Unicef. Diezelfde dag liepen leerlingen en docenten van RSG Wolfsbos bij de Cascaderun ook voor Unicef. Nu het sponsorgeld ingezameld is, kon bij Kinderopvang Kidscasa in De Oude Bibliotheek te Hoogeveen de eindopbrengst bekend gemaakt worden.

‘In totaal is er zondag 9 april 38.647 euro bij elkaar gelopen voor Unicef, een fantastisch bedrag.’ De vrijwilligers vinden het geweldig dat zoveel kinderen en sponsors in Hoogeveen en omstreken op deze manier een bijdrage willen leveren aan het werk van Unicef. Het geld van de Unicefloop wordt gebruikt voor de bestrijding van kinderarbeid. Vorig jaar werd 35.800 euro bijeen gelopen.

Kinderarbeid
Wereldwijd werken 168 miljoen kinderen als kindarbeider, waarvan 85 miljoen kinderen onder gevaarlijke omstandigheden. Unicef vindt kinderarbeid onacceptabel. Kinderarbeid berooft kinderen van hun kindertijd en hun recht op scholing. Daarnaast is het schadelijk voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Unicef pakt kinderarbeid aan, onder andere met voorlichting en het creëren van speel- en leerplekken voor kinderen. Zodat kinderen weer kind kunnen zijn en een toekomst krijgen.

Kinderen in het zonnetje gezet
Bij de bekendmaking van de opbrengst voor Unicef werden de kinderen die per groep het meeste sponsorgeld in hadden gezameld in het zonnetje gezet. Als dank voor hun inzet kregen zij een leuke Unicef-attentie. Uit handen van Rian Menninga van Kidscasa ontvingen deze kinderen nog een mooie rugzak.

‘We kijken terug op een zeer geslaagde Unicefloop. Dit jaar werd de Unicefloop voor de tiende keer in samenwerking met de Cascaderun georganiseerd en daar zijn we ontzettend blij mee’, aldus de vrijwilligers van Unicef Hoogeveen. ‘Door de samenwerking met de Cascaderun halen we jaarlijks heel veel geld op voor Unicef.’