Uitstel Hoogeveense Cascaderun naar april 2022

Uitstel Hoogeveense Cascaderun naar april 2022

Nadat de veiligheidsregio Drenthe reeds heeft afgekondigd dat er voor 1 juni 2021 geen grote evenementen georganiseerd mogen worden komen hierdoor automatisch de Hoogeveense Cascaderun, de GigaG Cascaderun en de Unicef Kinderloop op 18 april a.s. te vervallen. Daarnaast heeft de organisatie het ingrijpende besluit genomen dit evenement geen gevolg te geven in 2021 en de 14e editie te verplaatsen naar april 2022.

Omdat de voorbereidingen voor dit grootschalige evenement normaal gesproken een half jaar in beslag nemen in combinatie met de voortdurende onzekerheid omtrent Covid-19, is het niet wenselijk de Cascaderun te verplaatsen naar het najaar. Ook twee edities te kort op elkaar zal een te grote druk geven op de organisatie. Bovendien is de evenementenagenda, door de vele uitgestelde evenementen in het najaar al overvol.

Inschrijvingen voor de Cascaderun 2020 blijven geldig voor de editie van 2022. Deelnemers die om welke reden dan ook niet kunnen in april 2022, krijgen tussen medio oktober 2021 en maart 2022 de gelegenheid om het startnummer gratis over te laten schrijven op naam van een andere deelnemer. De duizenden functionele hardloopshirts die voor de editie van 2020 al zijn geleverd, worden voor de editie in 2022 ingezet.

Evenals in 2020 een bittere pil voor de organisatie, deelnemers, sponsoren en een ieder die de Cascaderun een warm hart toedraagt. Ondanks dat hopen wij een ieder in april 2022 in goede gezondheid te mogen ontmoetten in het bruisende centrum van Hoogeveen.

Met een sportieve groet,

Het bestuur van de Stichting Hoogeveense Cascaderun
Michael Brinkhof, Erik Bouwknegt en Jan Verschuur