UNICEF Kinderloop brengt bijna 30.000 euro op

UNICEF Kinderloop brengt bijna 30.000 euro op

Op zondag 16 april vond de 35e Unicef kinderloop plaats voorafgaand aan de Cascaderun.  Met de deelname van ruim 1000 kinderen was het weer een fantastisch evenement. Ook leerlingen en medewerkers van RSG Wolfsbos liepen die dag de Cascaderun voor UNICEF. In de afgelopen weken hebben de kinderen hun sponsorenvelop weer ingeleverd bij de scholen. Deze week werd de opbrengst van dit evenement voor Unicef bekend gemaakt door het Regionaal Comité van Unicef in Hoogeveen.

“In totaal is er zondag 16 april werd 29.896 euro bij elkaar gelopen voor UNICEF, een fantastisch bedrag waar we heel blij mee zijn.” De vrijwilligers van Unicef Hoogeveen vinden het geweldig dat er de opbrengst dit jaar weer zo hoog is. “Daarmee zitten we bijna weer op hetzelfde niveau als voor de coronacrisis. Het is zo mooi dat het enthousiasme voor de Unicefloop weer helemaal terug is en dat basisscholen en sponsors in Hoogeveen en omstreken op deze manier een bijdrage willen leveren aan het werk van UNICEF”

Van plastic afval naar onderwijs

De opbrengst van de sponsorloop is dit keer ook weer bestemd voor het maken van bouwstenen uit plastic afval in Ivoorkust. Van deze plastic bouwstenen worden schoollokalen gebouwd. Veel kinderen krijgen daardoor de kans naar school te gaan. Het inzamelen van het plastic afval vormt een inkomensbron voor veel vrouwen. En de hoeveelheid rondslingerend plastic afval wordt hiermee verkleind. Met dit project worden dus niet alleen kinderen geholpen, maar de hele gemeenschap is beter af.

Grootste Unicefloop door samenwerking Cascaderun

De organisatie van de Unicefloop in Hoogeveen, die de grootste Unicefloop van Nederland is, wordt mogelijk gemaakt door de Hoogeveense Cascaderun.

Door de samenwerking met de Cascaderun lukt het om met deze sponsorloop zoveel geld voor UNICEF in te zamelen. “De opbrengst komt geheel ten goede aan kinderen in nood en dat is geweldig! “, aldus de vrijwilligers van UNICEF Hoogeveen.