Zeven geluksmomentjes…

Zeven geluksmomentjes…

die iedere hardloper kent
Door Ilse Cornelissen

Elk hardloopevenement is anders. En toch bevatten ze keer op keer diezelfde heerlijke geluksmomentjes. Dingen die de hele run nu juist fun maken. Geldt het voor jou ook tijdens de Hoogeveense Cascaderun dit jaar?

#1 Stoplichten
Ken je dat? Je zit net lekker in de flow, maar ziet in de verte een stoplicht. ‘Nee hé, moet ik zeker weer stoppen. Voordat ik weer in die flow zit…’ Wacht eens even, hij springt op groen. Jij kan heerlijk doorlopen. Het lijkt je geluksdag; de hele run gaan de lichten voor jou op groen. Yes!

#2 Iemand inhalen
Stel je voor, je bent aan het lopen. Het is best pittig, maar dan loopt er plots iemand voor jou. Je voelt je stiekem toch wel superieur als je aan het lopen bent en je haalt iemand in. Blijft elke keer weer een overwinning. Bij de Cascaderun zijn er genoeg mensen om in te halen.

#3 Spoorwegovergang
Altijd weer die spoorwegovergang. Hardlopers hebben een haat-liefdeverhouding met die eeuwige ijzeren weg. Hoe lekker is het dan als je over de overgang loopt en vlak daarna het oh zo bekende ‘ding-ding-ding’ hoort? Mini-overwinning.

#4 Supporters langs de zijlijn
Niets krijgt jou beter in de flow dan de juichende mensen aan de zijlijn. Bij de Hoogeveense Cascaderun zijn er elk jaar weer duizenden trouwe fans die je langs de lijn moed inroepen. Helemaal in combinatie met alle bandjes en artiesten die je even een bassboost geven. Superfijn!

#5 Binnenkomen
Eén van de fijnste momenten tijdens het hardlopen; ein-de-lijk over die finish komen. Het is klaar; je hebt maar weer even gedaan. Wat mag jij enorm trots zijn op jezelf.

#6 Het biertje erna
Oké, hardlopen en gezond zijn is leuk en aardig, maar geef toe; dat biertje na het lopen smaakt het aller best. En dan niet te vergeten, dé afterparty na de Cascaderun. Altijd heel gezellig en het volledig waard.

#7 Je recordtijd delen
Stiekem vindt iedereen het leuk; zijn of haar hardlooptijden van Strava of Runkeeper even delen op social media. Kan iedereen zien dat jij je record hebt verbeterd. Ja, die complimentenregen is net zo lekker als het douchen.

Wil jij nou ook deze geluksmomentjes beleven? Doe dan mee aan de Hoogeveense Cascaderun op 14 april. Inschrijven kan hier: