Cascaderun Vitaal: het verhaal van Anne Venderbos

28 oktober 2023 | Blog

“Dat er 50 kilo van me af is, vind ik echt bizar”

Anne Venderbos woog 135 kilo toen ze een maagverkleineing kreeg. “Ik kreeg mijn gewicht zelf niet onder controle en had een hoger risico op verschillende ziektes. Ik heb ook een kinderwens, ik wilde weer een gezond lijf.”

Anne viel in elf maanden tijd 50 kilo af. “Ik voel me fantastisch, ik ben bevrijd. Ik merk nu ook hoeveel ruimte er in mijn hoofd is ontstaan. Vroeger dacht ik altijd: wat heb ik gegeten? Was het te veel? Ik voelde me vaak te groot. Daarom probeerde ik altijd eerst die grappige te zijn en niet die te zware”. Anne woont tegenover haar werk. “Vroeger pakte ik vaak de auto, ik was gewoon altijd moe.”

“Dat is nu verleden tijd. Ik loop naar m’n werk of pak de fiets”. Samen met haar trainer Mika sport Anne graag buiten. “Ik doe aan bootcamp, het is pittig, maar ik vind het heerlijk”. Trainer Mika: “Omdat anne precies 50 kilo is afgevallen, gaat ze deze slee met 50 kilo gewicht voor zich uit duwen.”

Anne gaat meteen fanatiek van start en duwt de slee het grasveld over. “Dat ik vroeger met dit extra gewicht naar de supermarkt ging, dat is toch niet te geloven”, zegt Anne.

Anne Venderbos is 23 jaar en woog een jaar geleden nog 135 kilo.