Unicef Kinderloop

Kinderen van bijna alle basisscholen in Hoogeveen nemen deel aan de Unicefloop, het grootste kinderloop-evenement voor Unicef in Nederland. De kinderen lopen gesponsorde rondjes rondom het gemeentehuis, passeren herhaaldelijk de officiële startlijn van de Cascaderun en worden aangemoedigd door ouders, grootouders, broertjes, zusjes en vrienden. Dit evenement is een sponsorloop, waarbij deelnemers worden gevraagd om sponsors te vinden en geld in te zamelen voor UNICEF.

Op de dag van de Unicef Kinderloop kun je je startnummer niet meer ophalen. Alleen als je buiten de gemeente Hoogeveen woont, kun je je startnummer voor de Unicefloop nog wel ophalen op de dag zelf bij de Unicef-kraam naast het gemeentehuis.

Unicef Kinderloop

Sponsorgeld

Als je een sponsorenvelop van je school hebt gekregen, lever dan de envelop met het geld zo snel mogelijk in op school! Om je envelop snel na de Unicefloop in te leveren, is het handig om de sponsoren die een vast bedrag hebben toegezegd vooraf te laten betalen.

Zelfs als je niet kunt deelnemen aan de Unicefloop, moet je de envelop toch inleveren. Als je direct van Unicef een sponsorformulier hebt ontvangen (omdat je niet op een van de deelnemende scholen zit), lever dan dit formulier samen met het sponsorgeld in bij het ophalen van je startnummer.

UNICEF wenst je veel succes bij het vinden van sponsors en het rennen van rondjes!

Rondjes
Je gelopen rondjes worden geteld met een chip in je startnummer. Deze mag je na afloop van de Unicefloop houden. In de uitslagen kun je zien hoeveel rondjes je hebt gelopen.

Doel Unicef Kinderloop 2024

Schoon drinkwater en voeding door klimaatslimme dorpen

Bij de Unicef Kinderloop lopen we voor het project ‘Klimaatslimme dorpen in Madagaskar. Madagaskar is een van de armste landen ter wereld, en veel kinderen lijden daar honger en hebben gezondheidsproblemen. Ook wordt het land steeds meer beïnvloed door veranderingen in het klimaat, zoals langdurige droogte en hitte. Dit zorgt ervoor dat er minder voedsel is, wat vooral kinderen treft.

Unicef wil deze kinderen helpen en werkt in het zuiden van Madagaskar om dorpen beter bestand te maken tegen klimaatverandering. Dit doen ze door hen toegang te geven tot schoon water, milieuvriendelijke toiletten en duurzame elektriciteit. Ze helpen hen ook om groenten te verbouwen en leren kinderen op school over klimaatverandering.

Met het geld dat jullie ophalen tijdens de Unicef Kinderloop, willen we twintig dorpen in het zuiden van Madagaskar helpen, wat maar liefst 25.000 kinderen ten goede zal komen. Hiermee kunnen we hen helpen om gezonder op te groeien. Doe je (weer) mee?

Starttijden Unicef Kinderloop

Starttijd Eindtijd Duur Groep
10:00 10:06 6 min. 1B
10:13 10:19 6 min. 1A + 2A
10:26 10:32 6 min. 2B
10:39 10:47 8 min. 3A
10:53 11:01 8 min. 3B
11:07 11:17 10 min. 4
11:23 11:33 10 min. 5
11:38 11:50 12 min. 6
11:55 12:10 15 min. 7/8

Groep 2A

De Goudvink, De Morgenster, De Sprong, De Krullevaar, Apollo, Het Palet, Het Spectrum, Juliana van Stolbergschool, Titus Brandsmaschool, Villa Kakelbont + groep 3 van andere scholen.

Groep 2B

’t Kienholt, Het Rastholt, De Schuthoek, ‘t Kofschip, De Regenboog, Het Element, De Posthoorn, De Zandloper, CBS Drijber, OBS Tiendeveen, De Palm, De Carrousel, Van der Ploegschool, De Weidebloem, De Driesprong, ’t Echtenest, Oostenbrink, Vogelvlucht + groep 1 en 2 van andere scholen.

Praktische informatie

Hoe ziet het parcours er uit?

Bekijk hier de parcoursen.

Hoe laat en waar is de start?

De starttijden worden later bekendgemaakt.

De start is aan het Raadhuisplein in Hoogeveen.

Hoe wordt mijn tijd geregistreerd?

De tijdregistratie gebeurt door middel van een tag. Dit is een tijdwaarnemingssysteem dat in je startnummer verwerkt is. De brutotijd start zodra het startschot is gegeven. De nettotijd gaat pas lopen vanaf het moment dat je daadwerkelijk de startstreep passeert.

Wat is de afstand van de loop?

Het parcours van de Unicef Kinderloop is 200 m lang.

Hoeveel is het inschrijfgeld?

Deelname aan de Unicef Kinderloop is gratis! Alle kinderen krijgen een uniek Cascaderun hardloopshirt.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Kinderen lopen hoog bedrag bij elkaar tijdens UNICEF Kinderloop

De 36e editie van de UNICEF-loop, die plaatsvond op zondag 21 april voorafgaand aan de Hoogeveense Cascaderun, heeft een indrukwekkend bedrag opgeleverd van € 31.351. Het evenement bracht 1.140 enthousiaste kinderen op de been om geld in te zamelen voor UNICEF. De bekendmaking van het bedrag werd gedaan door kinderen van basisschool ’t Kofschip, samen met een vertegenwoordiger van UNICEF Hoogeveen.