GigaG Cascaderun

Bij het jubileumjaar 2016 van de Cascaderun werd de GigaG-Cascaderun toegevoegd, en sinds 2017 is het een vast onderdeel van het evenement. Mensen met een beperking kunnen zo ook deelnemen aan het grootste hardloopfeest in Drenthe. Deelnemers starten en eindigen bij de officiële start- en finishlocatie, waarbij ze een één kilometer lang rondje door het centrum van Hoogeveen lopen.

Bij de GigaG-Cascaderun zijn er geen prijzen te winnen en er is dus geen prijsuitreiking.

GigaG Cascaderun

Trainingen GigaG

Dit jaar wordt de GigaG-Cascaderun alweer voor de zevende keer gehouden. Om je goed voor te bereiden, kun je meedoen met de Cascaderun Clinics. Deze clinics vertrekken om 11:00 uur vanaf het gemeentehuis. De clinics zijn geschikt voor verschillende niveaus, dus je kunt zo hard als je wilt! Het is niet nodig om je vooraf aan te melden voor de clinics en de testloop, maar het is handig als je je eigen begeleiding meeneemt.

Bekijk hier de foto’s gemaakt tijdens de clinics.

Data clinics

De data voor de GigaG clinics in 2025 worden later bekendgemaakt.

Dagplanning

Verzamel op de dag van de loop bij theater de Tamboer, bij de garderobe. Parkeermogelijkheden zijn beschikbaar achter theater de Tamboer. De herkenbare begeleiders dragen blauwe Cascadeshirts/-jassen. Andere vrijwilligers zijn te herkennen aan hun shirts met ‘Crew Cascaderun’ erop.

Verzamel tussen 11:30-12:00 uur bij de garderobe. Tassen en jassen kunnen hier onder toezicht van vrijwilligers worden achtergelaten. Bevestig het label van je startnummer aan je tas, die wordt ingeleverd. Dit geldt voor zowel deelnemers als begeleiders. Na de finish kun je je tas weer ophalen in theater de Tamboer. Als jouw Stichting een shirt uitreikt voor de loop, krijg je deze hier en wordt deze na afloop weer ingenomen.

Tijden

  • 11:30-12:00: Verzamelen bij theater de Tamboer, tassen inleveren garderobe, shirt en startnummer gereedmaken.
  • 12:15: Verzamelen bij de uitgang van theater de Tamboer (Hoofdstraatzijde).
  • 12:20: Vertrek naar de warming-up bij Feestplein 1, kruising Hoofdstraat/Grote Kerkstraat.
  • 12:30: Start warming-up bij Feestplein 1.
  • 12:50: Vertrek naar het Startpunt.
  • 13:00: Start GigaG-Cascaderun met aftellen, confetti en muziek.

Na de finish kun je verder gaan, met een herinnering, water en een ijsje. Vervolgens loop je het finishplein af en ga je terug naar De Tamboer om je tas op te halen.

Begeleiders

Alleen begeleiders met een gekoppeld startnummer dat hoort bij de deelnemer, mogen meelopen. Andere begeleiders moeten buiten de hekken blijven. Na het finishvak op de kruising Hoofdstraat van Echtenstraat kunnen deelnemers worden opgehaald door andere begeleiders. Vanaf De Tamboer naar het startvak lopen deelnemers met begeleiders (met startnummer) en organisatie naar het startvak. Na de GigaG-Cascaderun gaat de weg meteen weer open.

Praktische informatie

Hoe ziet het parcours er uit?

Bekijk hier de parcoursen.

Hoe laat en waar is de start?

De GigaG Cascaderun start om 13:00. De start is aan het Raadhuisplein in Hoogeveen.

Hoe wordt mijn tijd geregistreerd?

De tijdregistratie gebeurt door middel van een tag. Dit is een tijdwaarnemingssysteem dat in je startnummer verwerkt is. De brutotijd start zodra het startschot is gegeven. De nettotijd gaat pas lopen vanaf het moment dat je daadwerkelijk de startstreep passeert.

Wat is de afstand van de loop?

Het GigaG Cascaderun parcours is 975 m lang.

Hoeveel is het inschrijfgeld?

Het inschrijfgeld voor de GigaG Cascaderun is €12,50. Hiervoor krijg je een uniek Cascaderun hardloopshirt, een volledig afgezet parcours en drinken en fruit na de loop.

Staat jouw vraag er niet tussen?