Veelgestelde vragen

Wanneer is de volgende Cascaderun?

De 17e editie van de Hoogeveense Cascaderun is op zondag 13 april 2025!

Wanneer opent de inschrijving?

De inschrijving opent op 7 november 2024.

Meer informatie

Krijg ik mijn startnummer en shirt thuisgestuurd?

Nee, deze kan je zelf ophalen. Meer informatie over waar en wanneer vind je op deze pagina.

Inschrijving 2025

Inschrijven

Wanneer gaat de inschrijving open?
De inschrijving voor de 17e Hoogeveense Cascaderun opent op donderdag 7 november om 17:00. Meer informatie vind je hier.

Hoe weet ik of mijn inschrijving goed is gegaan?
Je kunt je inschrijving hier controleren.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Check je spam of ongewenste mail. Als je na een kwartier geen bevestigingsmail hebt ontvangen, neem dan contact op via inschrijven@cascaderun.nl. Mogelijk heb je een typefoutje gemaakt in het e-mailadres of gaat er iets anders mis.

Hoeveel kost het om in te schrijven?
De tarieven vind je op de inschrijfpagina.

Wanneer sluit de inschrijving?
De inschrijving voor de Hoogeveense Cascaderun sluit op 13 maart 2025.

Hoe kan ik alsnog inschrijven?
Als de inschrijvingen zijn gesloten is het alleen nog mogelijk om mee te doen door een startbewijs van iemand over te nemen.

Is er een daginschrijving? Is er een wachtlijst?
Er is geen daginschrijving of wachtlijst.

Inschrijving controleren, wijzigen of annuleren

Kan ik controleren of ik ben ingeschreven?
Je kunt je inschrijving controleren op deze pagina.

Hoe beheer ik mijn bedrijventeam?
Je kunt je bedrijventeam beheren op deze pagina.

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Dit kan op verschillende manieren en op verschillende momenten:

  Kan ik mijn inschrijving annuleren?
  Je kunt je inschrijving niet annuleren. Het is ook niet mogelijk om het inschrijfgeld terug te krijgen. Wel kan je je startnummer aan iemand anders overdragen. Vervolgens kan deze persoon het startnummer op zijn/haar eigen naam overzetten en/of de afstand wijzigen.

  Inschrijving overdragen

  Kan ik mijn startbewijs overdragen?
  Zeker! Dit kan op verschillende manieren en op verschillende momenten:

  Je moet hiervoor het inschrijfbewijs kunnen laten zien (geprint of op telefoon), deze is per e-mail verstuurd na het inschrijven. 

  Je kunt het startnummer op je eigen naam laten zetten en eventueel de afstand wijzigen.

  Startnummer en shirt

  Wanneer kan ik mijn startnummer en shirt ophalen?
  Dat vind je op deze pagina.

  Wat als mijn shirt te groot of te klein is?
  Dan kan je deze op de dag van de Hoogeveense Cascaderun tussen 10:00-12:30 omwisselen in De Tamboer, zolang de voorraad strekt.

  Leeftijd

  Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen?

  • 5 Engelse Mijl: 10 jaar
  • 10 Engelse Mijl: 16 jaar
  • GigaG Cascaderun: geen minimumleeftijd
  • Unicef Kinderloop: geen minimumleeftijd

  Hoogeveense Cascaderun 2025

  Start/finish

  Waar zijn de start en finish?
  De start is aan het Raadhuisplein. De finish is aan de Hoofdstraat.

  Zijn er toilettenlangs in het start- en finishgebied?
  Er zijn toiletten in De Tamboer en in het start- en finishgebied. Ook langs het parcours vind je verschillende toiletten.

  Hoelaat is de start?

  • 10:00 Unicef Kinderloop
  • 13:00 GigaG Cascaderun
  • 13:30 10 Engelse Mijl
  • 14:00 5 Engelse Mijl

  Hoe worden de startwaves ingedeeld?
  De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. Je kunt er altijd voor kiezen om in een latere startwave te starten, eerder niet.

  Zorg dat je minimaal 10 minuten voor de start in je startwave staat opgesteld. Bij de GigaG Cascaderun is er slechts één start en zijn er dus geen verschillende startwaves.

  Je vindt de startwaves op deze pagina.

  Zijn er persoonlijke finishfoto’s?
  Gedurende de Cascaderun worden er foto’s gemaakt op verschillende punten die te bekijken zijn via onze website. Er zijn geen persoonlijke finishfoto’s.

  Tijdens de run

  Zijn er toilettenlangs het parcours?
  Langs het parcours vind je verschillende toiletten. Er zijn ook toiletten in De Tamboer en in het start- en finishgebied.

  Zijn er pacers/hazen aanwezig?
  Ja, in samenwerking met HAC ’63 zullen diverse pacers/hazen ook bij de komende editie weer aanwezig zijn om lopers naar hun gewenste droomtijd te hazen tijdens de Hoogeveense Cascaderun. Pacers zijn hardlopers die volgens een vast tempo per kilometer een bepaalde eindtijd gaan lopen. Deze pacers zijn herkenbaar aan een rugzak met daarop een vlaggetje met de eindtijd die ze gaan lopen. Voor de volgende eindtijden op de 10 mijl zijn pacers beschikbaar: 1u30, 1u35, 1u40 en 1u45. De pacers starten in startvak B en je mag hier te allen tijde bij aansluiten, ook al start je in vak A. Er zijn geen pacers voor de 5 mijl.

  Hoe wordt mijn tijd geregistreerd?
  De tijdregistratie gebeurt door middel van een tag. Dit is een tijdwaarnemingssysteem dat in je startnummer verwerkt is. De brutotijd start zodra het startschot is gegeven. De nettotijd gaat pas lopen vanaf het moment dat je daadwerkelijk de startstreep passeert.

  Welke verzorging krijg ik onderweg?
  Tijdens de Hoogeveense Cascaderun zullen verzorgingsposten met isotone sportdrank en water (beide in bekertjes) worden ingericht. Daarnaast zijn er sponsposten voorzien. Direct na de finish is ook isotone sportdrank, water en fruit beschikbaar. We adviseren alle lopers gebruik te maken van de verzorgingsposten zoals je gewend bent tijdens je voorbereiding.

  Veilig en verantwoord lopen
  Het niet aanvullen van vochtverlies door zweten tijdens duursporten kan leiden tot afname van het prestatievermogen. Onvoldoende drinken kan uiteindelijk leiden tot medische problemen. Veel sporters lijken niet te weten dat niet alleen te weinig, maar ook te veel drinken hun gezondheid in gevaar kan brengen. Het op peil houden van een juist niveau van vloeistoffen en zouten in het lichaam, is bijzonder belangrijk.

  Als je als hardloper de weg op gaat, verliest het lichaam zowel vocht als zouten via het lichaamszweet op de huid en via de ademhaling. Dit zijn processen die er voor zorgen dat je de verkoeling krijgt die je nodig hebt om de lichaamstemperatuur stabiel te houden. Het niet tijdig en in de juiste hoeveelheden aanvullen van het verlies aan lichaamsvocht, kan leiden tot uitdroging (door te weinig te drinken) en hyponatremia (door te veel te drinken een te kort aan zouten). Dit kan je prestatie, je psychische en je fysieke toestand beïnvloeden. Het aanvullen van vloeistof en zouten tot een optimaal niveau is zeer individueel en hangt af van de omgevingsomstandigheden (het weer), soort en intensiteit van de lichamelijke activiteit (snelheid) en persoonlijke factoren zoals mate van getraindheid, lichaamsgewicht en de kleding die je draagt.

  Deelnemers hebben hierin een eigen verantwoordelijkheid. De juiste hoeveelheden drinken is een combinatie van kennis van je lichamelijke behoeften en de manier van drinken tijdens het lopen.

  Uitslagen

  Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag?
  Stuur dan een e-mail naar inschrijven@cascaderun.nl o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden.

  Garderobe/douches

  Is er een garderobe?
  Je kunt in De Tamboer omkleden en je tas in bewaring geven. Bij je startnummer zit daarvoor een label. Na de run kun je de tas terugkrijgen op vertoon van je startnummer. We adviseren je om geen waardevolle spullen in de tas te laten zitten of mee te nemen naar het evenement. Ondanks dat we onze uiterste best doen, kunnen we niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele vermissing van eigendommen.

  Zijn er douches?
  Nee, er zijn geen douchegelegenheden.

  Gevonden voorwerpen

  Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?
  Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tassenafgifte in De Tamboer. Na afloop van het evenement dragen wij de gevonden voorwerpen over aan de gemeente Hoogeveen.

  Medaille

  Krijg ik een medaille?
  Iedere vijf jaar krijgen alle deelnemers van de 5 en 10 mijl na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan de Hoogeveense Cascaderun. Bovendien kun je deze medaille laten graveren met jouw naam en eindtijden. De laatste keer dat deelnemers een medaille kregen was in 2022. De eerstvolgende keer is dus in 2027. 

  De deelnemers van de GigaG Cascaderun ontvangen wel ieder jaar een medaille.

  Informatie voor omwonenden

  Waar vind ik informatie over wegafsluitingen voor als ik langs het parcours woon?

  Informatie voor omwonenden is op deze pagina te vinden.

  Overig

  Wanneer is de Hoogeveense Cascaderun in 2026?
  In 2026 is de Hoogeveense Cascaderun op zondag 19 april.

  Staat jouw vraag er niet tussen?