Informatie voor omwonenden langs het parcours

Op zondag 13 april 2025 wordt voor de 17e keer de Hoogeveense Cascaderun gehouden. Er doen dit jaar weer duizenden lopers mee en er staan naar verwachting tienduizenden toeschouwers langs het parcours.

Op vrijdag 11, zaterdag 12, zondag 13 april en maandagochtend 14 april kunt u als omwonende hinder ondervinden vanwege het evenement. Wij vragen hiervoor uw begrip. De organisatie probeert overlast zoveel mogelijk te voorkomen. We hopen vooral dat u geniet van het grootste hardloopevenement van Drenthe dat voor uw deur plaats vindt!

Hieronder vindt u een overzicht van de werkzaamheden die voor overlast kunnen zorgen. Het kan zijn dat uw woning tijdelijk niet met een auto bereikbaar is. Voor hulpdiensten blijft uw woning altijd bereikbaar.

Meer informatie en het programma kunt u vinden op deze pagina. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen.

Startgebied

Pr. Bernhardstraat / Raadhuisstraat / Raadhuisplein / Jacob Marisstraat / Prinses Beatrixstraat

  • In de Raadhuisstraat wordt op vrijdag de startboog opgebouwd. Er geldt hier een parkeerverbod van zaterdag 9.00 uur t/m zondag 18.00 uur.
  • Vanaf zaterdag 9.00 uur worden hekken geplaatst. Uw woning blijft op zaterdag bereikbaar.
  • Op zondag is uw woning vanaf ongeveer 8.00 uur niet meer per auto bereikbaar. In de straat worden startvakken opgesteld.
  • Direct na afloop van de start (kort na 15.00 uur) worden zoveel mogelijk hekken weggehaald om de woningen weer bereikbaar te maken.

Finishgebied

Van Echtenstraat / Van Echtenplein

  • Graag geen auto’s parkeren in de nacht van zaterdag/zondag op het Van Echtenplein.
  • Het van Echtenplein is zaterdag vanaf 7.00 uur tot maandagmiddag alleen bereikbaar via de Bentinckslaan.
  • Het Van Echtenplein is zaterdag van 7.00 uur tot zondagavond 23.00 uur afgesloten.
  • Voor de bewoners van de flat aan de Van Echtenstraat/Van Echtenplein is het NIET mogelijk om met de auto/fiets de parkeergarage te verlaten van zondagochtend 7.00 uur tot en met zondagavond 18.00 uur.
  • De Van Echtenstraat tussen de Hoofdstraat en het voormalige pand van de Rabobank is zondag afgesloten van 8.00 tot 23.00 uur. In een brief die u van ons hebt ontvangen zitten twee polsbandjes waarmee u toegang tot het finishgebied kunt krijgen. U kunt op zondag alleen met deze polsband uw woning bereiken. Deze polsbandjes dient u om uw pols te hebben. Losse bandjes zijn niet geldig. Zijn twee niet voldoende? Stuur dan een mail naar info@cascaderun.nl.

Wegafsluitingen

Het parcours van de Hoogeveense Cascaderun is afgezet om de veiligheid van de lopers te kunnen waarborgen. Een overzicht van alle wegafsluitingen is hier te vinden: