Bedrijventeams

De Hoogeveense Cascaderun is een geweldig hardloopfeest voor renners en publiek en populair bij hardlopers uit het hele land. In 2022 kwamen de deelnemers uit 420 woonplaatsen en uit alle provincies en jaarlijks groeit het aantal hardlopers nog. De deelnemers zijn meer dan te spreken over de organisatie en vinden dat er veel sfeer is, zowel tijdens de run als er na als het feest op twee pleinen verder gaat.

Op deze pagina kan je je inschrijven als bedrijventeam.

Bekijk hier de bedrijventeams die zich al ingeschreven hebben.

Kosten bedrijventeams

5 Engelse mijl
Het inschrijfgeld bedraagt dit jaar € 245,00 (exclusief BTW) voor één team.
Voor elk volgend team van hetzelfde bedrijf is het inschrijfgeld € 220,00 (exclusief BTW) per team.

10 Engelse mijl
Het inschrijfgeld bedraagt dit jaar € 270,00 (exclusief BTW) voor één team.
Voor elk volgend team van hetzelfde bedrijf is het inschrijfgeld € 245,00 (exclusief BTW) per team.

Voor sponsorpakketten gelden aparte tarieven.

Meer informatie vind je hier.

Afhalen startnummers en shirts

De startnummers voor de bedrijventeams van de Cascaderun en de shirts kunnen worden opgehaald in Het Klooster aan de Brinkstraat 5 te Hoogeveen op zaterdag 13 april 2024 tussen 09:00 en 17:00.

De startnummers voor de businessrunners worden afgehaald door de contactpersoon of door zijn of haar plaatsvervanger. Individuele businessrunners kunnen hun startnummer niet zelf afhalen.

Startvakken

Voor een vlotte doorstroming over het parcours vertrekken de lopers gefaseerd in een aantal startgroepen. Om 13.35 uur is het startschot van de 10 mijl en om 14.00 uur dat van de 5 mijl.

De deelnemers staan opgesteld in startvakken. De startstreep ligt aan de Raadhuisstraat. Je startvak staat op het startbewijs. Uiterlijk 5-10 minuten voor de start moet je in je startvak staan. De vakken staan duidelijk aangegeven en er staan vrijwilligers klaar voor controle.

Meer informatie vind je hier.

Faciliteiten

Iedereen kan zich ‘onder dak’ omkleden in theater De Tamboer. Die vind je in de buurt van het start/finish gebied. Alleen deelnemers hebben toegang tot deze kleedruimte.

Onderweg zijn er verschillende posten waar water verkrijgbaar is of sponzen worden uitgedeeld. Na afloop is er onder meer fruit.

Meer informatie vind je hier.

Parcoursrecords

5 Mijl heren     Charles Korir      23.12     2011
5 Mijl dames    Elizeba Cherono 25.55    2014

10 Mijl heren    Nicholas Makau 47.05    2016
10 Mijl dames   Lucy Macharia   54.00    2012

Prijzen

Klik/tik op de afbeelding om deze te vergroten.

Uitslagen

Op deze pagina vind je de uitslagen van dit jaar en van de voorgaande jaren terug.

Bruto en netto finishtijden

Wat is de bruto tijd?
De bruto tijd is de tijd die verstrijkt tussen het officiële startschot en het moment waarop de lo(o)p(st)er de finish bereikt. Conform de reglementen van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie (KNAU) wordt de bruto tijd gehanteerd om de officiële wedstrijduitslag te bepalen.

Wat is de netto tijd?
De netto tijd is de tijd die verstrijkt tussen het moment waarop de lo(o)p(st)er onder de startboog doorloopt en het moment waarop hij/zij de finish bereikt. Berekening van de netto tijden is mogelijk geworden sinds moderne hardloopevenementen gebruik maken van elektronische tijdswaarneming. De netto tijd is met name voor recreatieve deelnemers van belang omdat de netto tijd een beter inzicht geeft in de individuele prestatie. Dit is vooral het geval bij hardloopevenementen met een groot aantal deelnemers met dito startvakken, waardoor het verschil tussen bruto en netto tijd fors kan oplopen.