De Hoogeveense Cascaderun heeft, in samenwerking met verschillende professionele partners, Cascaderun Vitaal ontwikkeld: een programma waarbij vitaliteit en gezondheid centraal staan. Het is laagdrempelig, een klein beetje uitdagend en het allerbelangrijkste; het is toegankelijk voor iedereen.

Meer informatie

Samen sporten is leuker dan alleen. Informeer eens bij vrienden, familie of misschien zelfs collega’s. Je zult erachter komen dat je er niet alleen voor staat. Het uiteindelijke doel van dit vitaliteitsprogramma is dat jij je gaat realiseren dat vitaliteit en gezondheid een hele belangrijke bijdrage leveren aan het dagelijks functioneren op je werk, maar ook in je kostbare vrije tijd. Na het volgen van Cascaderun Vitaal, inclusief een beetje eigen inzet, zul je in staat zijn met een brede glimlach de finish van de Cascaderun te bereiken op 13 april 2025.

Programma 2025

De data voor de Vitaal clinics van volgend jaar worden later bekendgemaakt.

Trainingsschema’s

In deze trainingsschema’s, opgesteld door de trainers van HAC ’63, staat welke training je gaat volgen tijdens de clinics op de atletiekbaan. Daarnaast staan er bij elke week trainingen voor dag 2 en 3 vermeld. Wil je uiteindelijk de Hoogeveense Cascaderun lopen op zondag 13 april 2025, adviseren wij je deze trainingen uit te voeren.

De trainingsschema’s worden later bekendgemaakt.

Vitaal Hardloopclinics

In samenwerking met HAC ’63 (Hoogeveense Atletiek Club) worden er twaalf hardloopclinics georganiseerd op de moderne atletiekbaan in Hoogeveen. Deze clinics zijn geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde loper.

Zelfs als je nog nooit hebt hardgelopen is zo’n clinic iets voor jou!

"Dat er 50 kilo van me af is, vind ik echt bizar"

Anne Venderbos is 23 jaar en woog een jaar geleden nog 135 kilo. Lees haar inspirerende verhaal!

Inschrijven Vitaal

De inschrijving voor Cascaderun Vitaal 2025 is nog niet geopend.

Contact

Vragen en/of opmerkingen over Cascaderun Vitaal? Mail dan naar: vitaal@cascaderun.nl. Je hoeft je niet af te melden als je er een enkele clinic niet bij kunt zijn!

Van GigaG naar 5 mijl Cascaderun

Na enige jaren de 1 kilometer gelopen te hebben is de drempel overwonnen om je te gaan inschrijven voor de Cascaderun en wel voor de 5 mijl. Je weet wat je kan verwachten en wil nu graag de volgende uitdaging aangaan. Alleen of met hulp van een beleider wil jij nu ook wel eens de grote wedstrijd lopen. Ook jij kan nu meetrainen bij Cascaderun Vitaal. Geef je snel op en de training richting de 5 mijl kan starten. Net dat extra kan je helpen in de voorbereiding naar de 5 mijl. Er lopen steeds meer mensen met een lichte beperking mee aan de Cascaderun. En jij? Wordt het weer de 1 kilometer of toch de felbegeerde afstand van 5 mijl? Cascaderun Vitaal kan net dat extra stukje begeleiding geven om jouw doel werkelijkheid te laten worden!

Personal coaching

Het programma bestaat voornamelijk uit het volgen van clinics, maar dat hoef je niet perse alleen te doen. Een personal coach kan je leren dat er andere trainingsmethoden zijn om je doel te bereiken, waarbij discipline en resultaatgericht bezig zijn centraal staan. Het draait niet alleen om voorlichting, de personal coach kan ook daadwerkelijk met je aan de slag gaan met spierversterkende oefeningen en advies rondom je voedingspatroon. Als jij de volgende stap zet, zal de personal coach contact met je opnemen en afstemmen waar de behoefte ligt.

Loopanalyse

In de winkel van Intersport Bols staat een professioneel team dagelijks voor je klaar om een loopanalyse uit te voeren. Dit is heel belangrijk; zo weten we zeker dat je op de goede hardloopschoenen traint. Hiermee voorkom je overbodige blessures. Daarnaast kun je voorlichting krijgen over de juiste kleding, passend bij alle weersomstandigheden.

“Focus op jou!”

Laten wij ons nou eens gaan focussen op jou! Niet op hoe goed het bij de buitenwereld lijkt te gaan, maar puur op jou en jouw doelen! We gaan ervoor zorgen dat deze nu echt behaald gaan worden. En dan heb ik het over blijvend resultaat, waar je elke dag nog trots op blijft. Samen kijken we naar een aanpak die voor jou werkt en waar jij je goed bij voelt.

Liefs, Noor

Noor Oostenveld, Grow Coaching

“Samen zorgen we ervoor dat jij de beste versie van jezelf gaat worden!”

Doordat ik altijd op een hoog niveau heb gevoetbald, weet ik hoe belangrijk discipline is om resultaten te boeken. Mijn trainingen zullen daarom ook gedisciplineerd en resultaatgericht zijn, maar wel op een leuke manier waardoor de motivatie hoog blijft. Ik zie elke sporter als een apart individu en pas daarom mijn trainingsmethoden ook helemaal op jouw lichaam en doelen aan.

Nick Neumann

Neumann Personal Training

Cascaderun Vitaal wordt mede mogelijk gemaakt door: