Event info

Zondag 21 april 2024
Op 21 april ademt Hoogeveen hardlopen tijdens de 16e editie van de Hoogeveense Cascaderun. Wat het zo bijzonder maakt, is dat de enthousiaste bands, groepen en dj’s langs het parcours zorgen voor een geweldige sfeer. Ze juichen, klappen en motiveren. Ze zorgen ervoor dat geen ander hardloopevenement in Drenthe de sfeer van de grootste en leukste run van Drenthe kan evenaren.

Niks voelt beter dan dat ene moment dat je, na al die meters die je hebt afgelegd, over de finish komt. Wees trots op jezelf, geloof in wat je doet en laat Hoogeveen zien wat je kracht is. We zien je aan de start!

Op deze pagina vind je in onderstaande volgorde informatie over:

  • De parcoursen
  • Het programma
  • Startnummers
  • Startwaves
  • Omkleden en tassenafgifte
Afbeelding 5 en 10 mijl

Parcoursen

Het parcours van de Hoogeveense Cascaderun is volledig verhard en wegen worden tijdens de race afgesloten voor verkeer. Deelnemers worden voorzien van waterbekers en sponzen onderweg.

De start bevindt zich aan het Raadhuisplein. De 5 mijl route leidt je door Hoogeveen, de 10 mijl route voert je ook door het buitengebied van Hoogeveen. Uiteindelijk finish je als een held op de Hoofdstraat, waarbij toeschouwers je het laatste zetje zullen geven en je beloond wordt met veel gejuich en geklap.

Bekijk hier de parcourskaarten van de Hoogeveense Cascaderun. Het parcours van de Hoogeveense Cascaderun blijft ongewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren.

Programma

Tijd

Activiteit

Locatie

10:00-12:30

Afhalen startnummer/shirt + mogelijkheid wijzigen afstand of overzetten startbewijs

13:00

Centrum

13:30

Start 10 mijl

14:00

Start 5 mijl

21:00

Centrum

Startnummers en shirts

Individuele deelnemers 5 en 10 mijl
De startnummers en de shirts kunnen worden opgehaald in Het Klooster aan de Brinkstraat 5 op zaterdag 13 april 2024 tussen 09:00 en 17:00. Lukt het je echt niet deze zaterdag? Dan kun je het startnummer afhalen net voor de Cascaderun begint, tussen 10:00 en 12:30 in De Tamboer.

Bedrijventeams 5 en 10 mijl
De startnummers en de shirts kunnen worden opgehaald in Het Klooster aan de Brinkstraat 5 op zaterdag 13 april 2024 tussen 09:00 en 17:00. De startnummers kunnen alleen worden afgehaald door de contactpersoon of door zijn of haar plaatsvervanger. Individuele teamleden kunnen hun startnummer niet zelf afhalen. Lukt het je echt niet deze zaterdag? Dan kun je het startnummer afhalen net voor de Cascaderun begint, tussen 10:00 en 12:30 in De Tamboer.

GigaG Cascaderun
De startnummers en de shirts kunnen worden opgehaald in Het Klooster aan de Brinkstraat 5 op zaterdag 13 april 2024 tussen 09:00 en 17:00. Lukt het je echt niet deze zaterdag? Dan kun je het startnummer afhalen net voor de Cascaderun begint, tussen 10:00 en 12:30 in De Tamboer.

Unicef Kinderloop
De startnummers en de shirts kunnen worden opgehaald in Het Klooster aan de Brinkstraat 5 op zaterdag 13 april 2024 tussen 09:00 en 17:00. Lukt het je echt niet deze zaterdag? Dan kun je het startnummer ook afhalen op woensdag 17 april tussen 14:00 en 17:00 in Het Klooster. Het startnummer staat al aangegeven op je sponsorenvelop.

Startnummers

Deelnemers van de Hoogeveense Cascaderun ontvangen een startnummer met tag voor tijdsregistratie. Draag deze goed zichtbaar op de borst. Je ontvangt veiligheidsspelden van ons. Zorg dat je niks over de tag heen draagt, anders gaat het niet goed met de tijdsregistratie. Denk dan aan een tasje of vest. Zorg dat je startnummer altijd zichtbaar is.

Startnummer overdragen

Je kunt je startbewijs overdragen tijdens het afhalen van het startnummer en shirt of op de dag van de Cascaderun zelf tussen 10:00-12:30 in De Tamboer.

Afstand wijzigen

Je kunt je afstand wijzigen tijdens het afhalen van het startnummer en shirt of op de dag van de Cascaderun zelf tussen 10:00-12:30 in De Tamboer.

Startwaves

De indeling van de startwaves voor de 5 en 10 mijl wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. Het is mogelijk om jouw verwachte eindtijd te wijzigen tijdens het afhalen van het startnummer en shirt. Let op: wijzigen van startwave is daarna niet meer mogelijk. Je mag wel in een latere startwave starten.

Omkleden en tassenafgifte

Je kunt in De Tamboer omkleden en je tas in bewaring geven. Bij je startnummer zit daarvoor een label. Na de run kun je de tas terugkrijgen op vertoon van je startnummer. We adviseren je om geen waardevolle spullen in de tas te laten zitten of mee te nemen naar het evenement. Ondanks dat we onze uiterste best doen, kunnen we niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele vermissing van eigendommen. Er zijn geen douchegelegenheden.

Informatie voor omwonenden

Woon je langs het parcours of aan het start- of finishgebied? Dan vind je op deze pagina meer informatie over de verschillende wegafsluitingen.

Heb je een vraag? Vind in de FAQ’s antwoord op jouw vraag.