Hardlopen met Evy: 6 tips en tricks voor beginners

20 januari 2024 | Blog

Ben je net begonnen met hardlopen en op zoek naar de juiste begeleiding? Misschien heb je al eens gehoord van de populaire hardloop-app “Hardlopen met Evy.” In deze blog delen we handige tips en tricks om het meeste uit je hardloopervaring met Evy te halen, zowel voor beginners als ervaren lopers.

Download de app

Voordat je begint met je hardloopavontuur, is de eerste stap het downloaden van de “Hardlopen met Evy” app. Deze app begeleidt je vanaf je eerste stappen tot aan het bereiken van je hardloopdoelen. Beschikbaar op zowel iOS als Android, is het een handig hulpmiddel voor iedereen die op een gestructureerde en motiverende manier wil hardlopen.

1. Kies het juiste startpunt

Evy Gruyaert, de Vlaamse stem achter de app, begeleidt je stap voor stap van je eerste meters tot aan een 5 kilometer en verder. Kies het juiste startpunt op basis van je huidige conditie. De app biedt verschillende programma’s, variërend van absolute beginners tot meer gevorderde niveaus.

2. Luister naar je lichaam

Een van de belangrijkste aspecten van hardlopen is luisteren naar je lichaam. Begin rustig en forceer niets. Evy moedigt je aan om geleidelijk aan je uithoudingsvermogen op te bouwen. Als je pijn voelt, neem dan de tijd om te herstellen voordat je verder gaat.

3. Varieer je trainingen

Evy’s programma’s bieden afwisseling tussen hardlopen en wandelen, wat essentieel is voor beginners. Varieer je trainingen om verschillende spiergroepen te activeren en blessures te voorkomen. De app leidt je door intervaltrainingen en geleidelijke opbouw om je kracht en uithoudingsvermogen te vergroten.

4. Stel realistische doelen

Zet realistische doelen die passen bij jouw levensstijl en agenda. Of het nu gaat om het voltooien van je eerste 5 kilometer of het verbeteren van je persoonlijke record, Evy’s begeleiding helpt je om deze doelen te bereiken.

5. Betrek vrienden en familie

Hardlopen met Evy kan ook een sociale activiteit zijn. Nodig vrienden of familie uit om mee te doen. Samen trainen maakt niet alleen het hardlopen leuker, maar zorgt er ook voor dat je elkaar gemotiveerd houdt.

6. Let op je houding en ademhaling

Evy geeft niet alleen aanwijzingen over het tempo, maar ook over je houding en ademhaling. Let hier goed op om blessures te voorkomen en je prestaties te verbeteren.

Hardlopen met Evy is niet alleen een effectieve manier om fit te blijven, maar het kan ook een plezierige ervaring zijn, vooral voor beginners. Volg deze tips en tricks om het meeste uit je hardloopavontuur te halen. Veel plezier en succes met je trainingen voor de Hoogeveense Cascaderun!