Cascaderun trekt lopers uit heel Nederland naar Hoogeveen

19 maart 2024 | Nieuws

De inschrijving voor de Hoogeveense Cascaderun, een van de populairste hardloopevenementen in de regio, sluit op donderdag 21 maart. Dit evenement, dat door de straten van Hoogeveen en omgeving loopt, staat open voor zowel amateur- als professionele hardlopers. De verschillende afstanden, waaronder de 5 en 10 Engelse mijl, de Unicef Kinderloop en GigaG Cascaderun zijn dit jaar weer populair. De organisatie ziet weer een forse toename in het aantal inschrijvingen na de coronapandemie. Lopers uit heel Nederland komen op 21 april naar Hoogeveen.

“Tot nu toe zijn de inschrijvingen voor de Cascaderun net zo hoog als de aantallen die we zagen voor de pandemie. Vorig jaar merkten we al een toename in deelnemers, en dit jaar groeit het aantal verder. We verwelkomen ook veel nieuwe lopers,” zegt Michael Brinkhof voorzitter van de Hoogeveense Cascaderun.

Landelijke uitstraling

Het valt de organisatie op dat lopers uit verschillende delen van Nederland komen. Op zondag 21 april komen lopers uit bijna het hele land naar Hoogeveen. Tot nu toe zijn alleen Zeeland en Limburg nog niet vertegenwoordigd, maar uit de overige tien provincies hebben we al inschrijvingen ontvangen. “Uiteraard komen veel deelnemers uit Hoogeveen en omgeving. Maar mensen uit heel Nederland weten de Cascaderun inmiddels te vinden,” bevestigt Michael Brinkhof. “Van Amsterdam tot Den Haag, van Den Bosch tot Utrecht, we zien deelnemers uit vele hoeken van het land.”

Het evenement belooft naast het hardlopen ook veel gezelligheid, met verschillende activiteiten voor deelnemers en toeschouwers. Het wordt een dag vol sport en plezier. Inschrijven kan op deze pagina.