De 5Dorpenloop: Hardloopwedstrijden in het hart van Drenthe

5 april 2024 | Blog

De 5Dorpenloop is een nieuw initiatief in en rond Hoogeveen. Het nodigt hardlopers uit voor diverse wedstrijden in verschillende dorpen. Dit initiatief maakt het mogelijk voor lopers om nieuwe plekken te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van al het moois dat het hart van Drenthe te bieden heeft. Bekijk hieronder welke evenementen er op het programma staan.

  • Boulevardloop Nieuweroord (Vrijdag 12 april): Een perfecte opwarmer voor de grotere races, met afstanden voor jong en oud.
  • Singelloop Hollandscheveld (Zaterdag 13 juli): De oudste loop van Drenthe, bekend om zijn sfeer en diversiteit.
  • Cascaderun Hoogeveen (Zondag 21 april): Een hoogtepunt in de regio met een groot deelnemersveld en een feestelijke sfeer.
  • Alkeloop Alteveer/Kerkenveld (Woensdag 28 augustus): Een gezellige loop door de landelijke omgeving van Alteveer en Kerkenveld.
  • Speeltuinloop Hollandscheveld (Woensdag 5 juni): Gericht op jonge lopers met een leuke herinnering voor elke deelnemer.
  • Pesserun Pesse (Zaterdag 21 september): Sluit het seizoen af met deze uitdagende run in Pesse.

Elke wedstrijd heeft zijn eigen charme: de een brengt veel mensen samen, en weer een ander biedt pittige routes. Door mee te doen aan deze verschillende wedstrijden, krijgen lopers de kans om meer van de regio te zien en het hele jaar aan verschillende hardloopwedstrijden mee te doen.

Als kers op de taart: deelnemers die aan vier van de zes dorpslopen deelnemen, ontvangen €50 korting bij Intersport Bols Hoogeveen op een nieuw paar hardloopschoenen. Een mooie stimulans om de uitdaging aan te gaan.