Ruben maakt winnend ontwerp GigaG-Cascaderun medaille

9 april 2024 | Blog

Voor de GigaG-Cascaderun van dit jaar is er opnieuw een bijzondere medaille ontworpen. Leerlingen van zes basisscholen in Hoogeveen hebben weer creatieve ontwerpen gemaakt tijdens een wedstrijd. Het is Ruben Middelveld, een leerling van cbs De Sprong, gelukt om met zijn ontwerp de winnende medaille te ontwerpen. Lopers die meedoen aan de GigaG-Cascaderun krijgen de medaille na afloop van de hardloopwedstrijd. 

Het ontwerp van Ruben

Dit jaar is er een bijzondere kleur gekozen: zonnebloemgeel, net zoals de schilderijen van Van Gogh. Het belangrijkste deel van de medaille is de letter ‘G’. Hierop staan het jaar, de naam ‘Cascaderun’ en dat dit de 7e keer is dat dit onderdeel tijdens het evenement plaatsvindt.

Ontwerpwedstrijd

De ontwerpwedstrijd heeft ook dit jaar prachtige inzendingen opgeleverd van de leerlingen van de PricoH-scholen: De Morgenster, ’t Kofschip, De Regenboog in Hoogeveen, Krullevaar, De Fontein en De Sprong. De coördinatie vanuit Pricoh was dit jaar in handen van Mark Kampman en Erwin van Walsem.  Een deskundige jury, bestaande uit Michael Brinkhof, voorzitter van de Cascaderun, samen met Renate Bijker en Else Tepper van de organisatie van de GigaG-cascaderun, koos voor het ontwerp van Ruben Middelveld als het winnende ontwerp.

Productie medailles

Nu het winnende ontwerp is gekozen, is de productie van de medailles in gang gezet. De leerlingen van de zes PricoH-scholen in Hoogeveen zullen de medailles produceren met behulp van een 3D-printer. Dit project is niet alleen een kans voor creatieve ontwikkeling, maar ook een gelegenheid voor de leerlingen om technische vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen in ontwerpen. Ook is dit een mooie manier voor de leerlingen om te helpen bij een evenement in hun eigen gemeente. Zo leren ze meer over meedoen in de samenleving. BASF 3D Printing Solutions uit Emmen heeft het materiaal voor dit project beschikbaar gesteld.