Kinderen lopen hoog bedrag bij elkaar tijdens UNICEF Kinderloop

10 juli 2024 | Nieuws

De 36e editie van de UNICEF-loop, die plaatsvond op zondag 21 april voorafgaand aan de Hoogeveense Cascaderun, heeft een indrukwekkend bedrag opgeleverd van € 31.351. Het evenement bracht 1.140 enthousiaste kinderen op de been om geld in te zamelen voor UNICEF. De bekendmaking van het bedrag werd gedaan door kinderen van basisschool ’t Kofschip, samen met een vertegenwoordiger van UNICEF Hoogeveen.

Foto: Tom Dragstra

Hoger bedrag ingezameld dan vorig jaar

Met een totale opbrengst van € 31.351 heeft de UNICEF-loop dit jaar meer opgebracht dan vorig jaar. De vrijwilligers van UNICEF Hoogeveen zijn heel blij met het resultaat. “We zijn ontzettend trots op deze prestatie. Het is geweldig om te zien dat de kinderen en hun sponsors zo betrokken zijn en samen zo’n groot bedrag bij elkaar hebben gebracht,” aldus een woordvoerder van het regionale comité.

Doel: Betere leefomstandigheden voor kinderen in Madagaskar

De opbrengst van de sponsorloop gaat dit jaar naar het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen in Madagaskar, een van de armste landen ter wereld. Madagaskar kampt met ernstige regenval, extreme droogte en hitte, waardoor oogsten mislukken en voedseltekorten ontstaan. Bijna 42% van de kinderen onder de vijf jaar is ondervoed.

UNICEF zet zich in om deze kinderen te beschermen door watersystemen, goede toiletten en duurzame elektriciteit aan te leggen. Daarnaast worden er moestuinen aangelegd en leren kinderen hoe ze zelf groenten kunnen verbouwen. Dankzij de opbrengst van de UNICEF-loop kan UNICEF in 20 dorpen in Madagaskar een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde toekomst voor de kinderen daar.

Samenwerking met de Cascaderun

De organisatie van de UNICEF-loop werd wederom mogelijk gemaakt door de samenwerking met de Hoogeveense Cascaderun. Deze samenwerking heeft ertoe bijgedragen dat de UNICEF-loop in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor beide partijen. “Dankzij de steun van de Cascaderun kunnen we ieder jaar weer een groot bedrag inzamelen voor kinderen in nood. Dat is iets waar we enorm dankbaar voor zijn,” aldus de vrijwilligers van UNICEF Hoogeveen.

Editie 2025

Met het succes van de 36e editie kijkt UNICEF Hoogeveen vol vertrouwen naar de toekomst. De volgende Cascaderun staat gepland voor 13 april 2025.