Goede doelen

De Hoogeveense Cascaderun steunt elk jaar twee goede doelen. Dat is altijd Unicef en jaarlijks wordt een regionaal goed doel gekozen. Het regionale doel is dit keer het GigaG Festival voor mensen met een beperking.

 

GigaG Festval
Het GigaG Festivalis een muziekfestival dat jaarlijks door vrijwilligers georganiseerd wordt voor mensen met een beperking. In een feesttent in Pesse genieten elke editie duizenden mensen uit de hele regio van optredens van bekende Nederlandstalige muzikanten. Bij de inschrijving voor de Cascaderun kunnen de deelnemers en bedrijven aangeven dat ze vrijblijvend willen doneren.Unicef Kinderloop

Unicef steunen we met de Unicef Kinderloop. Unicef is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, die zich inzet om alle kinderen in de wereld gelijke kansen te geven. Unicef is het Kinderfonds van de Verenigde Naties en is in 1946 opgericht om noodhulp te bieden aan kinderen in Europa die slachtoffer waren van de Tweede Wereldoorlog. De naam Unicef staat voor: United Nations Children’s Emergency Fund.

 

Anno nu is de hulp van Unicef wereldwijd nog steeds hard nodig. Nog nooit werden zoveel kinderen geconfronteerd met geweld, angst, honger en ziekte. Nog nooit moesten zoveel kinderen zien te overleven in noodsituaties. Het bijstaan van kinderen in noodsituaties is een kerntaak van Unicef.
cascaderun-unicef