Cascaderun 2020 definitief afgelast

Cascaderun 2020 definitief afgelast

Volgende editie op zondag 18 april 2021

De Cascaderun, GigaG Cascaderun en Unicef Kinderloop gaan definitief niet door in 2020. Wegens voortschrijdend inzicht over de ernstige gevolgen van het coronavirus is de organisatie genoodzaakt de hardloopwedstrijd af te gelasten. Het jaarlijkse sportfeest van Hoogeveen wordt verplaatst naar zondag 18 april 2021.

Pijn in het hart

De organisatie heeft dit besluit met pijn in het hart genomen. Na uitgebreid onderzoek en overleg met alle betrokkenen, waaronder overheden en hulpverlenende instanties, is gebleken dat uitstel naar de tweede helft van juni geen realistisch scenario meer is. Uitstel naar het najaar 2020 was de tweede optie maar dat levert een te zware, dubbele belasting op voor de vrijwilligersorganisatie die dan alweer volop in de weer is met voorbereidingen voor de editie 2021. Bovendien is de evenementenagenda, door vele uitgestelde evenementen, in het najaar al overvol.

Inschrijvingen en hardloopshirts

Inschrijvingen voor de Cascaderun 2020 blijven geldig voor de editie 2021. Deelnemers die om welke reden dan ook op 18 april 2021 niet kunnen, krijgen tussen medio oktober 2020 en maart 2021 de gelegenheid om het startnummer gratis over te laten schrijven op naam van een andere deelnemer. De duizenden functionele hardloopshirts voor de editie 2020 die vorige maand al zijn geleverd, worden voor de editie van volgend jaar ingezet.

Heel hartelijk dank aan alle vrijwilligers en sponsoren voor de inzet en steun tijdens de voorbereidingen. Wij hopen dat we deze ingrijpende crisis zo snel mogelijk achter ons kunnen laten en dat we elkaar in april 2021 in goede gezondheid mogen ontmoeten in het centrum van Hoogeveen.

Met een sportieve groet,
Het bestuur van de Stichting Hoogeveense Cascaderun
Marcel Lip, Hermi Hurkmans