Terugblik Cascaderun 2023

Terugblik Cascaderun 2023

De 15 meest memorabele momenten!

Je wekker gaat, je opent langzaam je ogen. Nog wat schor van de afterparty denk je terug aan gisteren… Wat een dag! We blikken terug op de 15 meest memorabele momenten van de 15e editie van de Cascaderun…

Bekijk hier de foto’s en video’s van deze Cascaderun!

#1 In de straten van Hoogeveen oogt het rustig, maar menig inwoner weet beter. Overal wordt hard gewerkt om een fantastisch evenement neer te zetten. In de Tamboer zijn vrijwilligers druk bezig met de laatste voorbereidingen, langs het parcours wordt alles nog één keer gecontroleerd. Ja, we zijn er echt klaar voor!

#2 Om 10 uur startte de Unicef Kinderloop. Het was één groot feest; muziek, snoepgoed, een draaimolen en natuurlijk lopen voor een goed doel. Stuk voor stuk stoven alle kinderen weg, met maar één doel voor ogen; zoveel mogelijk geld ophalen. Hun benen gingen soms sneller dan ze zelf konden. Wat een geweldige start van een geweldige dag!

#3 Het was de beurt aan de “gezelligste mensen van Hoogeveen”, aldus Merel Ek, die het startschot gaf voor de GigaG Cascaderun. Het publiek joelde en klapte – en weg waren ze! Meteen gefocuste blik, maar toch achteromkijken of je maatje meekomt. Hand in hand kwamen deelnemers over de finish. En trots dat ze waren!

#4 In de startvakken van de 10 mijl lopen en dansen deelnemers zich warm. Het is wat bewolkt, maar dat mag de pret niet drukken. Het aftellen is begonnen, de sfeer verandert. Pure focus heerst onder alle lopers. Pang! Overal waar je kijkt, zie je lopers. Er struikelen twee lopers – ze helpen elkaar overeind en rennen door. Niets gaat boven de Cascaderun!

#5 Langs het parcours is het een en al gezelligheid. Mensen hebben hun eigen box met muziek mee, terrassen zitten vol en de sfeer is relaxed. Zodra lopers passeren, wordt er uitgebreid gejoeld. Bekenden of onbekenden – iedereen wordt aangemoedigd.

#6 De straten van Hoogeveen vulden zich met deelnemers in allerlei edities van het herkenbare Cascaderunshirt, kleurrijke outfits en soms zelfs hele kostuums, zoals hazen en Teletubbies. Iets wat de Cascaderun zo uniek maakt.

#7 Een man daagt lopers bij het parcours uit om mee te dansen. Nog even die laatste energie geven en het allerlaatste stukje knallen, maar met een glimlach van oor tot oor richting de finish!

#8 Bij de finish kun je de feeststemming proeven, nog voordat je aankomt. De muziek zwelt aan, lopers staan te strekken en uit te hijgen. De één is drijfnat, de ander heeft elk haartje nog op de perfecte plek zitten. Links en rechts worden sporthorloges stopgezet. Rechts van je staat iemand al met een biertje in de hand – en hij heeft hem nog verdiend ook!

#9 De lopers druppelen één voor één binnen. Het heeft iets magisch. De zon breekt langzaam door en na kort uithijgen veranderen de gezichten; vol trots loopt iedereen verder. Iedereen heeft de run op een andere manier voltooid, maar één ding telt: je hebt het gedaan. Handen gaan in de lucht. Yes, je bent klaar!

#10 De sfeer in en om Hoogeveen is gemoedelijk. Het wordt langzaamaan warmer. Toeschouwers en hardlopers worden herenigd. Er wordt uitgebreid geknuffeld en verhalen worden vol passie gedeeld. Laten we samen deze leuke dag nóg leuker maken.

#11 Het is zover; de prijsuitreiking vindt plaats. De lopers nemen vol trots hun prijs in ontvangst, onder begeleiding van een enorm applaus. Hoewel zij wellicht de snelste tijd hebben gelopen voelt iedereen zich vandaag een winnaar. En je hebt de medaille om dat te bewijzen.

#12 De pleinen stromen vol. Het is tijd voor een feestje. Met een biertje in de hand, je zonnebril op en dansend op de muziek van de Euros of Glamourama vermaak jij je de komende uren wel. Dit is typisch zo’n gevalletje ‘je had erbij moeten zijn!’ En dat waren we; we genoten met volle teugen.

#13 Deze dag had niet zo’n succes kunnen worden zonder de hulp van al onze vrijwilligers. Overal waar je keek, zag je mensen helpen. Mooi om te zien hoe we samen zoiets neer kunnen zetten. Vrijwilligers; dank jullie wel!

#14 Na een lange dag toch nog even samen opruimen en afsluiten. Elkaar helpen met de laatste dingetjes en dan een welverdiende borrel als afsluiter. De Cascaderun doe je nooit alleen!

#15 En dan is de dag ineens voorbij. Voldaan en trots plof je in je bed na een feestelijke en succesvolle dag; of je nou de Cascaderun hebt gelopen of bijgewoond. Het was een onvergetelijke editie!

Deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en alle andere toppers, namens de organisatie van de Cascaderun willen we je bedanken voor een fantastische dag vol bijzondere momenten!