Cascaderun reikt cheque uit aan Stichting Jet

Cascaderun reikt cheque uit aan Stichting Jet

Bestuursleden Marcel Lip en Hermi Hurkmans hebben namens de Hoogeveense Cascaderun een cheque van 3000 euro uitgereikt aan Inge van de Beld en Dina van Linge van Stichting Jet. Bij het inschrijven voor de tiende Cascaderun kregen alle individuele deelnemers of businessteams de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doneren aan Stichting Jet. Hier werd goed gebruik van gemaakt.

goededoeljet
Marcel Lip, Inge van de Beld, Dina van Linge en Hermi Hurkmans. Foto: Roelof Jonker

Financieën mogen geen drempel vormen
Stichting Jet helpt kankerpatiënten om (door) te gaan (met) sporten. Hun financiële positie mag hierbij geen drempel vormen. De stichting is opgericht door Henriëtte van de Beld. Zij heeft zelf ondervonden hoe belangrijk het is om te sporten wanneer je getroffen bent door kanker. Omdat sporten haar goed hielp, motiveerde ze ook andere kankerpatiënten te gaan sporten. Ze merkte dat sporten niet voor iedereen was weggelegd, omdat door de ziekte mensen in financiële problemen kwamen.

Henriëtte wilde meer mensen kansen geven
Henriëtte wilde graag dat ook deze mensen de kans krijgen om zich beter te voelen om zo hun behandeling beter aan te kunnen. Helaas heeft zij zelf niet kunnen zien hoe de eerste mensen konden gaan sporten. In april 2011 is Henriëtte overleden aan de gevolgen van kanker. Maar haar idee over het gevecht tegen kanker en de rol die sport daarin kan betekenen wordt door Stichting Jet voortgezet.

Fitter blijven
Stichting Jet heeft inmiddels meerdere mensen geholpen en merkt dat de ondersteuning als zeer prettig wordt ervaren. Door de financiële ondersteuning kunnen kankerpatiënten blijven sporten om hun doel te behalen en fitter te blijven. Er zijn deelnemers die aangeven dat men zonder de bijdrage van Stichting Jet gestopt waren met sporten. Mede dankzij de cheque van de Hoogeveense Cascaderun kan Stichting Jet kankerpatiënten blijven ondersteunen, zodat zij kunnen sporten tijdens de moeilijke periode van ziekte en herstel.

Voor meer informatie over Stichting Jet klik hier