10 mijl individueel

De Hoogeveense Cascaderun is een geweldig hardloopfeest voor renners en publiek en populair bij hardlopers uit het hele land. In 2022 waren alle provincies vertegenwoordigd en kwamen de renners uit 420 woonplaatsen. De deelnemers zijn elk jaar meer dan te spreken over de organisatie en vinden dat er veel sfeer is tijdens en na de run. Tijdens de run worden de lopers aangemoedigd door tienduizenden toeschouwers en de nodige muziekbandjes -groepen langs het parcours. Na de run gaat het feest gewoon door. De terrassen zijn open en er zijn optredens op de twee ‘feestpleinen’ in het centrum van de stad.

De afstand van 10 mijl (16.09 km) gaat deels door de groene bebouwing en deels door het landelijke buitengebied van Hoogeveen. De route gaat over brede wegen en lanen en de loper passeert twee keer de Hoogeveensche Vaart. Er zijn meerdere verzorgingsposten onderweg voor water en/of een spons. De feestelijke finish is op het Kerkplein in het centrum van Hoogeveen.

Op deze pagina kan je je inschrijven voor de 10 mijl. Deelname kost €21,50 per persoon, inclusief startnummer en een uniek Cascaderunshirt.

Het is ook mogelijk om hier een GPX-bestand van de route te downloaden, die je kunt gebruiken op je sporthorloge (als deze dit ondersteunt).

Kosten 10 mijl individueel

Deelname aan de 10 mijl kost €21,50.

Deelnemers krijgen voor dit geld:

  • Deelname aan de 10 mijl van het grootste hardloopfestijn van Drenthe
  • Professioneel Cascaderun hardloopshirt
  • Volledig afgezet parcours
  • Bandjes en muziekgroepen onderweg
  • Water- en sponsposten onderweg
  • Drinken en fruit na de loop
  • Feest na de Cascaderun met optredens op twee pleinen

Afhalen startnummers en shirts

De startnummers voor de 10 mijl van de Cascaderun en de shirts kunnen worden opgehaald in Het Klooster aan de Brinkstraat 5 te Hoogeveen op zaterdag 13 april 2024 tussen 09:00 en 17:00.

Je kunt dan ook je startnummer overdragen, ingevoerde gegevens laten veranderen of de te lopen afstand wijzigen. Dat kan bij het servicepunt in Het Klooster, nadat je je startnummer en shirt hebt gekregen. Ook kun je hier hardloopshirts van vorige Cascaderuns kopen.

cascacderunstartbewijzen

Je kunt je startnummer ook door iemand anders laten afhalen. Geef hem/haar dan een afdruk van het inschrijvingsbewijs mee dat je direct na je inschrijving via e-mail hebt ontvangen.

Lukt het je echt niet deze zaterdag, dan kun je het startnummer afhalen net voor de Cascaderun begint. Dat kan alleen tussen 10.00 uur en 12.30 uur in De Tamboer.

Startvakken

De deelnemers staan opgesteld in startvakken. De startstreep ligt aan de Raadhuisstraat. Uiterlijk 5-10 minuten voor je start moet je in het startvak staan. De vakken staan duidelijk aangegeven en er staan vrijwilligers klaar voor controle. De startvakken worden ruim op tijd geopend!

Meer informatie vind je hier.

Faciliteiten

Iedereen kan zich ‘onder dak’ omkleden in theater De Tamboer. Die vind je in de buurt van het start/finish gebied. Alleen deelnemers hebben toegang tot deze kleedruimte.

Onderweg zijn er verschillende posten waar water verkrijgbaar is of sponzen worden uitgedeeld. Na afloop is er onder meer fruit.

Meer informatie vind je hier.

Parcoursrecords

5 Mijl heren     Charles Korir      23.12     2011
5 Mijl dames    Elizeba Cherono 25.55    2014

10 Mijl heren    Nicholas Makau 47.05    2016
10 Mijl dames   Lucy Macharia   54.00    2012

Prijzen

Klik/tik op de afbeelding om deze te vergroten.

Uitslagen

Op deze pagina vind je de uitslagen van dit jaar en van de voorgaande jaren terug.

Burto en netto finishtijden

Wat is de bruto tijd?
De bruto tijd is de tijd die verstrijkt tussen het officiële startschot en het moment waarop de lo(o)p(st)er de finish bereikt. Conform de reglementen van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie (KNAU) wordt de bruto tijd gehanteerd om de officiële wedstrijduitslag te bepalen.

Wat is de netto tijd?
De netto tijd is de tijd die verstrijkt tussen het moment waarop de lo(o)p(st)er onder de startboog doorloopt en het moment waarop hij/zij de finish bereikt. Berekening van de netto tijden is mogelijk geworden sinds moderne hardloopevenementen gebruik maken van elektronische tijdswaarneming. De netto tijd is met name voor recreatieve deelnemers van belang omdat de netto tijd een beter inzicht geeft in de individuele prestatie. Dit is vooral het geval bij hardloopevenementen met een groot aantal deelnemers met dito startvakken, waardoor het verschil tussen bruto en netto tijd fors kan oplopen.