Doel

UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, is in 1946 opgericht om noodhulp te bieden aan kinderen in Europa die slachtoffer waren van de Tweede Wereldoorlog. De naam UNICEF staat voor: United Nations Children’s Emergency Fund. Het bijstaan van kinderen in noodsituaties is een kerntaak van UNICEF.

Het doel voor de Unicefloop op 19 april 2020 is: Gezonde voeding voor ieder kind.

In de hele wereld zijn bijna 200 miljoen kinderen ondervoed omdat zij geen gezonde voeding krijgen. Ondervoede kinderen groeien minder, kunnen minder goed meekomen op school en worden een stuk sneller ziek.

 

 

Dit meisje uit Ivoorkunst is acuut ondervoed. Dit houdt in dat zij heel mager is en veel te weinig weegt
omdat er te weinig eten is. Zij eet hier een super pindapasta om snel aan te sterken, zodat ze in leven blijft.

In de wereld zijn 49 miljoen kinderen acuut ondervoed. Bijna 16 miljoen kinderen zijn zelfs in levensgevaar!

 

 

Wereldwijd zijn 149 miljoen chronisch ondervoed. Deze kinderen eten genoeg maar missen de juiste voedingstoffen in hun eten. Dat heeft grote gevolgen voor hun gezondheid en dit valt meestal niet terug te draaien. UNICEF strooit daarom een poeder vol vitamines en mineralen over het eten.

Kijk voor meer info over het thema ondervoeding naar het filmpje:

Door mee te doen aan de Unicefloop help jij deze kinderen een handje met je voeten!

Wat zijn je rondjes waard?

  • Voor 5 euro geef je twee kinderen een jaar lang een poeder vol vitamines en mineralen zodat hun eten voedzamer is en ze elke dag de benodigde voedingstoffen binnenkrijgen. Reken maar uit hoeveel kinderen je kunt helpen als je bijvoorbeeld 20 of 25 euro ophaalt!
  • Voor 37 euro geef je een kind een maand lang drie zakjes Plumpy’Nut pindapasta per dag zodat het kind snel kan aansterken.