Doe mee aan de UNICEF Virtual Sport Challenge!

Doe mee aan de UNICEF Virtual Sport Challenge!

De Cascaderun en de UNICEFloop kinderloop in Hoogeveen zijn elk jaar één groot feest! Het is daarom heel jammer dat het feest dit jaar weer niet door kan gaan. Wil jij blijven bewegen en een doel hebben? Doe dan mee aan de UNICEF Virtual Sport Challenge. 

Wat houdt de UNICEF Virtual Sport Challenge precies in?

Het doel van de challenge is om in de periode van 2 t/m 11 april samen 3.900 km af te leggen. Hiervoor kan iedereen, van jong tot oud en van beginner tot professionele hardloper of wandelaar, zich inschrijven om één van de drie afstanden (5, 10 of 21,1 km) wandelend of hardlopend af te leggen. Kinderen die mee willen doen kunnen dat op bijvoorbeeld een step, skelter of skeelers doen. De afstand hoeft niet in één keer te worden afgelegd, maar kan ook verspreid over meerdere keren worden gewandeld of hardgelopen. Om de afstanden en tijden bij te houden, wordt gebruikgemaakt van de app Racemap (Google Play, App Store).

Waarom de UNICEF Virtual Sport Challenge?

Er is bewust gekozen voor de afstand van 3.900 km, omdat dit de afstand is die een kind dat moet vluchten uit Syrië moet afleggen voor hopelijk een veilige thuishaven in Nederland. En dat al 10 jaar lang, want zo lang duurt de oorlog al waar deze kinderen voor vluchten. Vanuit UNICEF willen we deze en andere vluchtelingenkinderen helpen aan een betere toekomst, maar ook andere kinderen die moeten leven in slechte omstandigheden. UNICEF helpt deze kinderen door o.a. noodhulp, onderwijs, medische zorg en bescherming te bieden.

Hoe doe ik mee?

Inschrijven kan tot 1 april om 9.00 uur door hier te klikken. De kosten voor deelname bedraagt €9,95. Bij elke inschrijving kan UNICEF 70 kinderen voorzien van bijvoorbeeld schriften en potloden zodat kinderen kunnen leren schrijven. Wil je extra geld ophalen voor UNICEF? Dan kun je je misschien laten sponsoren. Na je inschrijving  voor de UNICEF Virtual Sport Challenge kun je zien hoe je een extra bedrag kunt doneren voor UNICEF. Goed om te weten is dat deze actie wordt gecoördineerd vanuit UNICEF Breda. Na het invullen van de gevraagde gegevens ontvang je via een e-mail verdere informatie.