Lint van opvallende hardlopers trekt 15 april door Hoogeveen

Lint van opvallende hardlopers trekt 15 april door Hoogeveen

Het is elk jaar weer spannend hoe het nieuwe shirt van de Cascaderun er uit gaat zien. Dit jaar hebben de ontwerpers gekozen voor een gewaagd hardloopshirt in opvallende kleuren. En ze weten het zeker: dit wordt een echt collector’s item. Geef je dus op voor de Cascaderun, zodat jij er ook een hebt!

 

Het shirt is dit jaar geïnspireerd op de camouflage motieven in de internationale mode. Elementen daarvan zijn nu bijvoorbeeld ook te zien in de outfits van de Olympische Spelen. Voor het eerst zijn de kleuren voor mannen, vrouwen en kinderen verschillend. De basis blijft gelijk, maar vrouwen hebben roze tinten, mannen blauwe en kinderen oranje. Het wordt dus een bont leger van hardlopers zondag 15 april in Hoogeveen!

 

Ontwerp
Het ontwerp van het shirt is altijd een intensief project van vrijwilligers en bestuur (zes personen dit jaar) van de Cascaderun. In mei wordt begonnen met de eerste ideeën en wordt gekeken naar de internationale trends in de modewereld. De kleuren worden vastgesteld en in de zomer zijn verschillende partijen gevraagd daarmee aan het werk te gaan en een ontwerp te maken.

 

Legerprint
Bijzonder is de legerprint. De werkgroep was er snel uit dat dit een ‘hot item’ is dit jaar en koos in het defnitieve ontwerp dan ook unaniem voor de camouflage stijl. Om te benadrukken dat de Cascaderun een vredelievend evenement is, werd meteen ook gekozen voor felle kleuren in de print.

 

Swingen
Het shirt dat iedere deelnemer aan de Cascaderun gratis krijgt bij de inschrijving is niet alleen een fijn shirt om de 5 of 10 mijl in te rennen op 15 april, maar past ook geweldig bij je outfit om na de Cascaderun in te swingen als het feest losbarst op twee feestpleinen in Hoogeveen.