Prachtige opbrengst 30-ste Unicefloop Hoogeveen

Prachtige opbrengst 30-ste Unicefloop Hoogeveen

Op 17 april vond de 30-e Unicef kinderloop plaats, voorafgaand aan de Cascaderun. Bijna 1500 kinderen hebben meegelopen. Diezelfde dag liepen ook leerlingen en docenten van RSG Wolfsbos bij de Cascaderun een sponsorbedrag voor Unicef bij elkaar.

Vrijdag 3 juni werd de opbrengst voor Unicef bekend gemaakt. Ook werd ter gelegenheid van de 30e Unicefloop een prijs uitgeloofd voor de school met de hoogst gemiddelde opbrengst per leerling. “In totaal is er zondag 17 april 35.800 euro bij elkaar gelopen voor Unicef, een fantastisch bedrag”. De vrijwilligers van het Unicef Comité Hoogeveen zijn er ontzettend blij mee. “Het is geweldig dat zoveel kinderen en sponsors op deze manier een bijdrage willen leveren aan het werk van Unicef.”

Noodhulp
Het geld van de Unicefloop wordt gebruikt voor noodhulp aan kinderen. Die hulp is hard nodig. Nog nooit moesten zoveel kinderen zien te overleven in noodsituaties. Deze hebben een groot effect op kinderlevens. Kinderen raken soms hun huis of zelfs familie kwijt, raken ondervoed en worden ziek, kunnen vaak niet meer naar school en staan bloot aan fysiek of psychisch geweld. Onstabiele situaties zorgen voor de helft van de sterfgevallen bij kinderen onder de 5 jaar.

unicefopbrengst1

Met het geld dat in Hoogeveen bij elkaar is gelopen, kan Unicef deze kinderen helpen. Unicef is wereldwijd vertegenwoordigd, voor de ramp waren ze al ter plekke, tijdens de ramp zijn ze er, en ook daarna zullen ze voor de kinderen zorgen. Om te zorgen dat de kinderen ondanks deze noodsituaties overleven en zich kunnen ontwikkelen, en zo weer kind kunnen zijn.

Boom
Bij de bekendmaking van de opbrengst voor Unicef werd er ook een boom geplant bij basisschool De Regenboog in Hoogeveen. Deze school heeft, gerekend over het totaalaantal leerlingen van de school, gemiddeld gezien het hoogste sponsorbedrag opgehaald. Onder toeziend oog van een aantal leerlingen kreeg de boom, die ter gelegenheid van de 3-e Unicefloop werd aangeboden door Gardenmaster Leijssenaar uit Hollandscheveld, een mooi plaatsje op het schoolplein.

unicefboom

De boom staat symbool voor hoop en leven. “We kijken terug op een fantastische 30-e Unicefloop. Hoogeveen heeft al een aantal jaren de grootste Unicefloop in Nederland, daar mogen we met z’n allen trots op zijn” zegt Alida Jansen van Unicef Hoogeveen. “Trots zijn we ook op de Cascaderun en Kinderopvang Kidscasa. Door hun sponsoring van de organisatiekosten gaat de gehele opbrengst van de Unicefloop naar Unicef”.