Ryan maakt winnend ontwerp GigaG-Cascaderun medaille

Ryan maakt winnend ontwerp GigaG-Cascaderun medaille

Ook dit jaar is er weer een nieuwe medaille ontworpen voor de deelnemers van de GigaG-Cascaderun. Leerlingen van vijf basisscholen uit Hoogeveen hebben hun creatieve brein aan het werk gezet om de mooiste en sprankelende medaille te ontwerpen. Ryan Brals, leerling uit groep 8A van cbs De Sprong, heeft het winnende ontwerp gemaakt!

Het ontwerp van Ryan

Ryan heeft in zijn ontwerp het jaartal van de zesde editie van de Cascaderun verwerkt, samen met talloze sterren die de deelnemers symboliseren. Het ontwerp is bedoeld om iedereen die meedoet aan de race te eren, ongeacht of ze winnen of niet.

Ontwerpwedstrijd

De ontwerpwedstrijd was een groot succes en er zijn veel mooie ontwerpen gemaakt door leerlingen van de PricoH-scholen De Morgenster, ’t Kofschip, De Regenboog (Hoogeveen), De Regenboog (Noordscheschut) en De Sprong. De jury, bestaande uit Michael Brinkhof (voorzitter van de Cascaderun) en Erwin van Walsem en Mark Kampman (van PricoH), hebben het ontwerp van Ryan Brals gekozen als winnaar.

Productie medailles

De productie van de medailles gaat van start nu het winnende ontwerp bekend is. Leerlingen op de vijf PricoH-scholen in Hoogeveen gaan de medailles maken met behulp een 3D-printer. Dit is niet alleen een creatief project, maar geeft de leerlingen ook de kans om technische kennis op te doen en te leren ontwerpen. Het materiaal hiervoor is beschikbaar gesteld door BASF 3D Printing Solutions uit Emmen.