Unicef Kinderloop

Kinderen van bijna alle basisscholen in Hoogeveen doen mee aan de Unicefloop. Dit onderdeel van de Cascaderun is de grootste Kinderloop voor Unicef in ons land. De kinderen lopen hun gesponsorde rondjes voor het gemeentehuis, passeren keer op keer de officiële start van de Cascaderun en worden aangemoedigd door hun ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en vriendjes en vriendinnetjes.

Op deze pagina kan je je inschrijven voor de Unicef Kinderloop.

 

Afhalen startnummers

De startnummers voor de Unicef Kinderloop van de Cascaderun en de shirts kunnen worden opgehaald in Het Klooster aan de Brinkstraat 5 te Hoogeveen op zaterdag 13 april 2024 tussen 09:00 en 17:00, of op woensdag 17 april tussen 14:00 en 17:00. Het startnummer staat al aangegeven op je sponsorenvelop.

Let op: op de dag zelf waarop de Unicef Kinderloop plaatsvindt, is het niet meer mogelijk je startnummer op te halen (alleen als je buiten de gemeente Hoogeveen woont kun je voor de Unicefloop op de dag zelf je startnummer nog afhalen bij de Unicefkraam naast het gemeentehuis).

Starttijden

 • 10:00 – 10:06: groep 1
 • 10:13 – 10:19: groep 2 van De Goudvink, De Morgenster, De Sprong, De Krullevaar, Apollo, Het Palet, Het Spectrum, Juliana van Stolbergschool, Titus Brandsmaschool, Villa Kakelbont en De Weidebloem
 • 10:26 – 10:32: groep 2 van ’t Kienholt, Het Rastholt, De Schuthoek, ‘t Kofschip, De Regenboog, Het Element, De Posthoorn, De Zandloper, CBS Drijber, OBS Tiendeveen, Het Blokland, De Palm, De Carrousel, van der Ploegschool, De Driesprong, ’t Echtenest, Oostenbrink, Vogelvlucht en andere scholen
 • 10:39 – 10:47: groep 3
 • 10:54 – 11:04: groep 4
 • 11:10 – 11:20: groep 5
 • 11:26 – 11:38: groep 6
 • 11:44 – 11:59: groepen 7 en 8

Rondjes

Het aantal rondjes dat je loopt, wordt geteld met een chip die in je startnummer zit. Deze mag je na afloop van de Unicefloop houden. Op www.cascaderun.nl kun je zien hoeveel rondjes je gelopen hebt.

Sponsorgeld

Als je een sponsorenvelop via je school hebt gekregen, lever je de envelop met het geld zo snel mogelijk in op school! Om je envelop snel na de Unicefloop in te kunnen leveren, is het handig om de sponsors die een vast bedrag geven vooraf te laten betalen.

Ook als je niet mee kunt doen aan de Unicefloop, moet je de envelop weer inleveren. Als je rechtstreeks van Unicef een sponsorformulier krijgt (omdat je niet op een van de deelnemende scholen zit) dan lever je dit formulier samen met het sponsorgeld in op het moment dat je het startnummer ophaalt.

UNICEF WENST JE VEEL SUCCES MET HET ZOEKEN VAN SPONSORS EN VEEL RONDJES!

Uitslagen

Op deze pagina vind je de uitslagen van dit jaar en van de voorgaande jaren terug.

Doel

UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, is in 1946 opgericht om noodhulp te bieden aan kinderen in Europa die slachtoffer waren van de Tweede Wereldoorlog. De naam UNICEF staat voor: United Nations Children’s Emergency Fund. Het bijstaan van kinderen in noodsituaties is een kerntaak van UNICEF.

Dit jaar lopen we voor: ‘Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst’

Het plastic afval is een wereldwijd probleem. Abidjan, een van de grootste steden in Ivoorkust, spant de kroon met een dagelijkse afvallast van 288.000 kilo aan plastic. Een enorme belasting voor het milieu én de gezondheid van de lokale bevolking. Talloze kinderen in de stad lijden onder ziekten door slecht afvalbeheer.

Daarom is UNICEF een project gestart waarin vrouwen getraind worden in het verzamelen van plastic. Hiermee kunnen zij een inkomen genereren en wordt de stad schoner.
Maar het wordt nog beter!

UNICEF recyclet het plastic afval tot het formaat van stenen, die ‘plastic bricks’ worden genoemd. UNICEF heeft als doel 80 ton plastic afval te recyclen om klaslokalen te bouwen voor 25.000 kinderen in Abidjan.
Help je ook weer mee?

 • 1,6 MILJOEN kinderen in Ivoorkust gaan niet naar school
 • 528 KLASLOKALEN van plastic worden gebouwd
 • 25.000 KINDEREN kunnen daardoor naar school

Wat zijn jouw gelopen rondjes waard?

 • Voor 3 euro wordt één kleine plastic bouwsteen gemaakt
 • Voor 15 euro krijgen twee kinderen schoolspullen
 • Voor 25 euro worden vier grote plastic bouwstenen gemaakt

Contact

Er kan contact worden opgenomen over de Unicefloop via: unicef@cascaderun.nl.